MELTEM DUMAN

Zafer Partisi İl Başkanı Halil İbrahim Budaklı, son günlerde yaşanan ekonomik sorunlar ve sürekli kesilen su sorununun acil çözülmesi gerektiğini söyledi.

İlk olarak Sivas’ın yerel sıkıntılarına değinen Başkan Halil İbrahim Budaklı, “Sivas’ın önceliği su. Su sıkıntılarımız sürekli kesintilerin olmasından kaynaklı hat safhada.  Kesintilerden kaynaklı tekrar bırakılan sular çamur içinde. Suya çözüm bulmak yerine meydanlarda konserler yapılıyor. Peki elimizi yüzümüzü yıkayacak imkanımız yokken konserler nasıl gerçekleşiyor? Sivas belediyesine buradan sesleniyoruz, 4 Eylül Barajının neden izalesi yapılmadı ? 4 Eylül barajındaki kaçaklar neden toparlanmadı? Tavra deresindeki suyun içme suyuna kazandırılması gerekmiyor mu? Kızılırmak’tan gelen su Sivas’a verilemiyor mu? Su bizim önceliğimiz. Zafer partisi olarak bu hususta Belediyemizin yanında olacağız. Su işinin bir an önce çözülmesini bekliyoruz” dedi.

Son günlerde piyasalardaki dalgalanmaları eleştiren Başkan Budaklı, yakın tarihte seçim yapılması halinde piyasaların düzeceğini belirterek, “ Böyle bir ekonomi siyaseti olamaz. Dolar 10. Ayın 1’inde 4 TL, EURO 9.TL 40 kuruştu. Altın ise 504 liraydı. Şuanda 20 TL zirvesine çıkan Euro 14 TL’ye, 18 TL olan dolar 13 TL’ye geri düştü. Altın ise 1045 lira zirvesinden 800 lira bandında geri düştü. Bu ülkenin sağlam ekonomisi var ise döviz para artırımı yüzde 50, yüzde 40 yüzde 20 seyirlerinde olmaz. Ortalama yüzde 3 yabancı para artmasına şahit oluyoruz. Ülkemizde parasını ve malını korumaya çalışanlara hayin gözüyle bakıyoruz. İmalatçıların elindeki malı azalmaması için satın alıp yedeklemesine stokçu gözüyle bakıyoruz. İş adamlarına stokçu gözüyle bakıyoruz. Bu yanlış bir bakıştır.  Hangi ülkede patates stoklanmaz hangi ülkede buğday stoklanmaz? Bunlar sezonluk malzemeler.  O zaman devlette stokçu. Çünkü buğday ofisi kanadıyla ambarlarımız dolu.  Son zamanlarda piyasalardaki dalgalanmalara bakarak şunu diyebilirim ki ekonomi raydan çıkmış durumda. Türkiye’de devalüasyon yapıldı. Asgari ücret yüzde 50.3 zamlandı fakat yeterli değil. Ekonomik olarak yine sınıfta kaldık. Ekonominin düzene girmesi için yakın zamanda seçim yapılması gerekiyor. Çünkü ekonominin kurallarına uyularak yürütülmediği için ekonomimiz iflas etmiş durumdadır” ifadelerini kullandı.