Sağlık alanında yapılan doktor ve kadro eleştirilere cevap veren Sivas Valisi Salih Ayhan, “Türkiye’de sağlık hizmetlerinden en fazla hizmet alan illerden biri Sivas, küçük problemleri habbe kubbe yapıyoruz. Adeta bütün yapılanları yok sayıyoruz” dedi.

SEYİT ÖMER YILDIZ

Sivas Valisi Salih Ayhan, geçtiğimiz günlerde Sivas’ta sağlık hizmetlerinin kötü gittiğine ilişkin iddialara cevap verdi.

Vali Salih Ayhan Sivas’ta yaşandığı iddia edilen sağlık sıkıntılarına yönelik cevap vererek; “ Türkiye’de sağlık hizmetlerinden en fazla hizmet alan illerden biri Sivas, küçük problemleri habbe kubbe yapıyoruz. Adeta bütün yapılanları yok sayıyoruz” dedi.

Ayhan; “ Şimdi birkaç tane doktor eksiğimiz var bu bizim problemimiz değil, bu sistemden kaynaklanan genel bir problem. Giderilmeye ve mücadele edilmeye çalışılıyor. Ücret farklılığından dolayı doktorlarımızdan yeni atanan doktorların işte sözleşmeli yada daha önceki doktorlarımızın farklı statülerinden kaynaklanan bir ücret farklılıkları var. Bu sanki Sivas idarecilerinin, Sağlık Müdürlüğünün, siyasetin, valinin problemiymiş gibi yansıtılaraktan doktorlar istifa edecek gibi böyle bir yaygara koparılıyor” ifadelerini kullandı.

Sağlık noktasında herhangi bir sorun yaşandığında müdahale edildiğini aktaran Ayhan, “ Böyle birşey yok, ama onlarda haklı seslerini duyurmak istiyorlar bazı böyle sempatik dikkat çekici söylemlerle gündeme gelmek istiyorlar. Ama Sivas’ta sanki sağlık hizmetleri bitmiş mahvolmuş hizmet alınamıyor gibi bir anlayış var. Bunlara hepimiz dur diyeceğiz, yanlış diyeceğiz ve doğruları hep birlikte savunacağız” şeklinde konuştu.

İl bürokrasisi olarak istihdam ve üretim odaklı çalışacaklarını da sözlerine ekleyen Ayhan, “Yol uzun zaman kısa dolayısıyla hesapsız, samimi olarak çalışacağız. Hep birlikte enerjimizi birleştireceğiz. Belediyemizle, tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla, siyasetçilerimizle, milletvekillerimizle, meclisimizle, STK’larımızla inşallah beraberlik içerisinde Sivas’a hizmet edeceğiz. Sivas’ta ortak akıl etrafında kenetleneceğiz. Mevcut çalışmalar devam ediyor. Bunların hızlı bir şekilde hizmete kazandırılmasını sağlayacağız ve buna ilaveten de neler yapabiliriz bunun gayreti içerisinde olacağız. 2023 yılına kadar ‘100 Üretim ve İstihdam Kapısı’ hedefi belirledik. Hayalleri hedeflere, hedefleri gerçeğe dönüştüreceğiz. Sadece SİVTAŞ bünyesinde 10’a yakın istihdam kapısı açılacak. Bir hayal kurduk, o hayali hep birlikte güçlendireceğiz. Diğer yandan klasik bir yöneticilik anlayışı istemiyoruz. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi odasında iki saat oturan idareci istemiyorum. Halkın içinde olarak, işleri kolaylaştıracak, üretim anlayışıyla çalışacağız. Büyük düşüneceğiz, büyük işler yapacağız. Klasik yönetim anlayışından sıyrılarak, farklı çalışmalar yapacağız. Her makamda veya platformda hatalar ve eksikler olabilir, bunu sineye çekeceğiz söz konusu Sivas diyeceğiz. Gece uyumadan, gündüz yorulmadan, durmadan duraksamadan çalışmak zorundayız” ifadelerini kullandı.