MEHMET TIRPAN

Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Ahmet Polat, Sivas’ın tamamının Cazibe Merkezi kapsamına alınmasını, kentin gelişmesini ve kalkınmasını istediklerini söyledi.

Sivas’ın yıllık ticaret hacminin Demirağ OSB ile birlikte artacağının altını çizen Başkan Polat, “Demirağ OSB Bölgesi ile ilgili çalışmaların olması oldukça güzel. Sivas zaten 10 yıl önceki Sivas’ta değil gelişiyor. İnşallah Demirağ faaliyete geçtiğinde diğer iller ile aramızda olan ihracat açığını kapatırız. Bölgede açılacak olan fabrikalarda bir çok işsiz kardeşimiz iş sahibi olur ve bu sayede kentten metropol göçlere göçü de engelleriz diye düşünüyoruz” dedi.

Sivas’ın kabuğunu kırıp artık tam anlamıyla gelişmesi gerektiğinin altını çizen Polat, “Sivas’ı her anlamda geliştirmemiz gerçekten önem arz ediyor. Cumhuriyet Üniversitemizde kent için oldukça önemli. Üniversitemizi daha geliştirmeli ve öğrenci sayımızı artırmalıyız. Yine kentte turizmle alakalı çalışmaların artması da oldukça önemli. Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait çok güzel değerlerimiz var. Cumhuriyetimizin kurucu başkenti olan Sivas’ın artık gerçekten kabuğunu kırması lazım. Bu konuda da il yöneticilerimiz çalışma yapıyor. Oda ve sivil toplum kuruluşları ile il yöneticilerimizin güzel bir birlikteliği var. Sivas’ı daha ileri taşımamız için de bu birliktelik gerçekten önemli idi. İnşallah yapılan çalışmalar ve hayata geçirilen projelerin önümüzdeki günlerde faydalarını göreceğimize inanıyoruz” ifadelerine yer verdi.