SÜMEYRA DENİZ

2018 yılı kariyer ve istihdam fuarı programı Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi’nde il protokolünün de katılımı gerçekleştirildi. 2 gün sürecek olan programa Ömür Dediğin Programı sunucusu Sivaslı Zeliha İlhan Doymuş’ta katılarak dinleyicilere sunum yaptı. Açılış Kurdelesi kesilerek başlatılan programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Sivas İŞKUR İl Müdürü Hikmet Canpolat, her yıl düzenli olarak yaptıkları programı  bu yıl bir değişiklik yaparak farkındalık oluşturması amacı ile daha kapsamlı hale getirdiklerini ifade etti. Canpolat, “ve bu sene biraz daha kapsamlı olsun istihdam fuarı şeklinde gerçekleştirelim diye düşündük. Tabii burada hedef kitlenin bizim için son derece önemi var. Bu sene biz sene boyunca hedef kitle olarak özellikle meslek yüksekokullarında eğitim gören son sınıf öğrencilerimizin bir takım iş hayatına dâhil olmaları ile ilgili eğitim süreçlerine destek olduk. İş arama becerileri mülakat teknikleri cv hazırlama yöntemleri diye başlıklarda eğitimler verdik tabii burada meslek yüksekokulu idarecilerimizin çok büyük katkıları var sağ olsunlar onlarla birlikte hareket ettik. Üniversitemiz bu bağlamda üniversite öğrencilerimizin mezun olduktan sonra iş hayatına entegre olmaları noktasında bize her türlü desteği sağlıyor. Burada Sivas’ın en büyük avantajı kurumlar arası koordinasyon.  Bu koordinasyon ilimizde istihdamın gerçekleşmesini kolaylaştıran bir unsur” dedi.

Programa Katılan Türk Çalışma Ve İş Kurumu Genel Müdürlüğü İş Gücü Piyasası Ve İstatistik Daire Başkanı Aydın Alabaş ise Sivas’ın istihdam konusunda önemli bir konumda olduğunu kaydederek, “İstihdam açısından çok önemli ve çok başarılı günler geçiriyoruz özellikle iş gücü piyasasında ki gelişmelerimizle dünyaya örnek olan bir ülke durumundayız.  Son 10 yılda 7,5 milyon kişi istihdamımıza ek ilave oldu. Avrupa Birliğine aday ve üye 28 ülkenin bu 10 yıllık süreçte istihdama katkıları yaklaşık 7 milyon kişi iken Türkiye tek başına istihdama 7,5 milyon kişi artırdı. İş gücü piyasasında bu gelişmeler yaşanırken bizde İŞKUR olarak bu alanda aktif olarak rol almaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Son 15 yıl içerisinde Sivas’ta istihdam alanında oldukça iyi gelişmeler olduğunun altını çizen Alabaş, “  Sivas’ta Türkiye İŞKUR il müdürlüğümüz 2002 yılında özel sektöre sadece 22 kişi yerleştirmişken 2017 yılında 3 bin 790 kişinin işe yerleştirilmesine vesile olmuştur arada ki büyük farkı görüyoruz ve bu bayrağı aşağı düşürmüyoruz 2018 yılı içerisinde kendimize hedef koyduk bu yıl ki hedefimiz Sivas il müdürlüğünün Sivas’ta 5 binin üzerinde bir işe yerleştirme gerçekleştirmesi” şeklinde konuştu.

Program sonunda Vali Davut Gül ve diğer protokol üyeleri İş Gücüne destek veren Kurumların açtığı stantları  gezerek bilgiler aldı.