Sivas’ın ilk alışveriş Merkezi olacak olan Primemall Sivas bugün açılıyor.

Alışveriş Merkezinin dün gerçekleştirilen lansman toplantısına Sivas Ticaret ve Sanayi Odası ve Sivas Yatırım Ortaklığı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, Prime Development CEO’su Dr. Artuğ Çetin ile Sivas Yatırım Ortaklığı AŞ ortağı işadamları katıldı.

Toplantıda konuşan Sivas Ticaret ve Sanayi Odası ve Sivas Yatırım Ortaklığı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım 250 milyon liralık bir yatırımla yaklaşık bin 500 kişiye istihdam sağlanacağını söyledi. Yıldırım “Sivas için önemli bir projenin hayata geçirileceği günün arifesindeyiz. Biz bugün perakende sunum Sivas’ta eksik olan bir yatırımını yarın açarak bir eksiğini gideriyoruz. İçinde bulunduğumuz yatırım Türkiye standartlarına yakın ve Ankara’da, İstanbul’da olmayan nitelikte bir yatırım gerçekleştirdik. Yatırımımızın değeri 250 milyon lira. Yaklaşık bin 500 kişiye istihdam sağlayacak 120 tane iş yeri ile faaliyete geçiyoruz. 120 tane işyerimizin yüzde 70’i yarın açılacak. Aslında kiralama oranımız yüzde 93 yoğun bir ilgi var yüzde 93’ü kiralandı” dedi.

Sivas'ın önemli bir eksikliğini giderdiklerini söyleyen Yıldırım, vatandaşların alışveriş yapmak için artık il dışına gitmelerine gerek kalmayacağını ifade etti. Yıldırım, standardı yüksek bir AVM'yi kente kazandırdıkları için mutlu olduklarını belirtti.

Prımemall Development CEO'su Artuğ Çetin ise Sivas'a yatırım yapmaktan mutlu olduklarını söyledi. Firmalarının ilk kez bir ortaklı iş yaptığını dile getiren Çetin, "Şehrin ilk ve tek AVM'sini açıyoruz. Burada yaklaşık bin 500 kişiye iş imkânı tanınması bizleri mutlu ediyor." diye konuştu.

Sivas’ın yıllık 711 milyon avruluk bir ticaret hacminin olduğunu ifade eden Çetin “Prime Development tarafından Türkiye’de geliştirilen 4. alışveriş merkezi olarak hayata geçirilen proje; toplam perakende hacmi 711 milyon avro civarında olan Sivas’ta, kapsadığı hizmet alanıyla 650 bin kişiye ulaşacak. Proje yaklaşık bin 200 kişiye doğrudan, 2.500 kişiye dolaylı olarak istihdam sağlayacak.

AVM’DE AÇILAN MAĞAZALAR

Primemall Sivas’ta yer alacak mağazalar hakkında da bilgi veren Çetin “Yaklaşık 35 bin m² kiralanabilir alana sahip Primemall Sivas’ta ulusal ve uluslararası markaların yer aldığı 120 mağaza, 1.150 koltuk kapasiteli ve 8 salonlu sinema, eğlence salonu, yeme-içme alanları ve bin araç kapasiteli otopark yer alıyor.  Primemall Sivas ile birlikte Sivas’a aralarında Avşar Sinemaları, D&R, Derimod, Gloria Jeans, Hayal Kahvesi, Hotiç, Kanz, Mango, Network, Ramsey, Roman, ToyzShop, Vakko gibi 39 yeni marka geliyor.  Primemall Sivas, yeni markaların yanı sıra Migros, Teknosa, LCW, Koton, Defacto gibi dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen markalarını da Sivaslılarla buluşturuyoruz.”

SELÇUKLU MİMARİSİNDEN ESİNLENDİ

Alışveriş Merkezi’nin yapımında Selçuklu motiflerine yer verildiğini söyleyen Çetin “Yeni ve modern mimari yapısıyla proje, şehrin gelişen bölgesinde Sivaslılara yepyeni bir yaşam alanı sunuyor. Projenin mimari dokusu Sivas şehrinin simgesi haline gelen Selçuklu mimarisine ait motiflerden esinlenerek, yerel dokuya atıfta bulunacak şekilde oluşturuldu. Geleneksel ve modern mimariyi başarılı bir şekilde harmanlayan alışveriş merkezi, çok kısa bir süre içinde Sivas'ın zengin, yaşayan kültürünün bir parçası olacak şekilde planlandı.  Ziyaretçilerini Gök Medrese'nin minarelerinden esinlenerek 2 görkemli giriş ile selamlayan proje, iki farklı kotta alternatif giriş imkanı sağlıyor. 2 büyük meydanda kafeleri, yeşil alanları, oturma grupları ile ferah bir ortamda ziyaretçilerini ağırlayan proje, doğal gün ışığı alacak şekilde planlandı.”

AÇILMADAN ÖDÜL ALDI

Primemall Sivas’ın açılmadan Ulusal ve Uluslararası yarışmalarda birçok ödül aldığını da sözlerine ekleyen Çetin “Ziyaretçilerinin konforu için, tüm detaylar en ince ayrıntısına kadar düşünülerek planlanan Primemall Sivas’ta özellikle çocuklu aileler çok rahat edecek. Çocuk oyun alanlarından, bebek bakım odasına; çocuk lavabolarından, mama sandalyesine ve pusete kadar pek çok detay ziyaretçilerin hizmetine sunuluyor. İç peyzaj elemanları ile oturma grupları entegre edilerek ziyaretçiler için şık ve konforlu alanlar sunan Primemall Sivas’ta ziyaretçileri her katta farklı farklı kafe ve restoran karşılıyor. Keyifli vakit geçirmek isteyenler için teras alanları, kablosuz internet hizmeti, mescit, danışma, engelli araçları ziyaretçilerin konforunu arttırmak için pek çok detay tasarlandı.   İçerisinde yer alan 8 salonlu sinema, çocuk oyun alanları ve yıl boyu sürecek olan etkinlikleri ile Primemall Sivas sosyal yaşamın merkezi olacak. Kültürel ve sanatsal aktiviteler kapsamında sergiler, imza günleri, mini konserler, müzik dinletileri, dans gösterileri düzenlenecek olup; ziyaretçiler eğitsel etkinliklerle de kendilerini geliştirme imkânı bulacaklar. Gerçekleştirilecek olan aktiviteler farklı yaş gruplarına, cinsiyete göre farklılık gösterecek olup; ziyaretçiler hem yerel kültüre ait değerleri öğrenme fırsatı bulacaklar hem de uluslararası boyutta farklı etkinliklere katılabilecekler. Primemall Sivas, aldığı ödüllerle de ulusal ve uluslararası arenada başarısını kanıtladı. Hürriyet Gazetesi işbirliği ile gayrimenkul sektöründe en iyileri belirlemek amacıyla gerçekleştirilen “Sign of the City-2015” ödüllerinde “En İyi Bölgesel Merkezli AVM- Devam Eden Proje”  kategorisinde ödülün sahibi oldu. Ayrıca Primemall Sivas, aynı yıl içerisinde ‘‘International Property Awards’’ tarafından En iyi Perakende Geliştirme kategorisinde onur ödülüne layık görüldü” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından basın mensuplarına Primemall Sivas gezisi gerçekleştirildi.