YÜKSEL MENEKŞE

Sivas Belediyesi Cuma pazarının üzerini kapatarak, hem esnaf hem vatandaşlar için modern bir Pazar alanı oluşturdu. Pazar yeri düzenlenen açılış töreni ile hizmete sunuldu. Törene Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Vali Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, il protokolü ve pazarcı esnafları katıldı. Törende bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Pazar yerinin çok amaçlı kullanılabileceğini söyleyerek, ‘’Bu mekâna Pazar yeri demek yeterli değil, çok programlı etkinlik alanı. Muhtarımız ‘Düğünlerimizi dahi burada yapabiliriz’ dedi, otopark olarak, kurban kesim alanı olarak, yağmurlu havalarda toplantı alanı olarak, açık havada bir araya gelmek gerekirse buraya gelebiliriz dedi. Ben dolayısıyla burasının hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.

SİVAS DÜNDEN DAHA GÜZEL

Sivas’ta yürütülen çalışmalardan söz eden Bakan Yılmaz, ‘’Bugün Sivas’ın her yeri inşaat alanına döndü. Sadece bir yerde değil, her yerde çalışma var. Sami Başkan seçimden önce ne söylediyse hepsini tek tek yerine getiriyor. Yakın zamanda göreceğiz ki Sivas bugün düne nazaran çok güzel, yarın daha da güzel olacak. Valiliğin arkasındaki 15 Temmuz Şehitler Meydanı. Bittiğinde göreceğiz ki Sivas bambaşka bir güzel olacak. Eski stat yıkıldığında çevresi açıldığında, hükümet meydanından daha güzel bir Selçuklu meydanı ortaya çıkacak. Acaba Sivas’ın merkezi neredir diye tereddüte düşeceğiz.

Sivas’ın iki gününü birbirine eşit kılmayacağız. Her gelen günü bir önceki günden iyi kılmak için çalışıyoruz. Bunda da en büyük emek Sami Başkanın, siz de Sami Başkanı yalnız bırakmadınız’’ dedi.

Vali Davut Gül yaptığı konuşmada, ‘’Güzel bir açılış için buraya geldik. Hem pazarcı esnafımızın iyi şartlarda sizlere hizmet verebileceği bir ortam oluşturulmuş, hem de bu mahalledeki vatandaşlarımızın kaliteli, ucuz alışveriş yapabilecekleri bir mekan oluşturulmuş. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sayın Bakanımızın liderliğinde daha yaşanabilir Sivas oluşturmak için 24 saat sizlerin emrinizde olduğumuzu söyleyerek hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.

Belediye Başkanı Sami Aydın ise yaptığı konuşmada, ‘’Biz göreve geldiğimiz zaman Sivas’taki bütün pazarların cadde üzerine kurulduğu bir süreç yaşıyordunuz. Haftanın her günü bana pazarcılar gelir sıkıntılarını dile getirirlerdi. Bu şartlarda esnafımızın ticaret yapması hem esnafımız için hem de bu pazarlardan alışveriş yapan vatandaşımız için büyük bir handikaptı. Tozun toprağın içerisinde yağmurun karın altında ciddi sıkıntılar yaşanırdı. Pazarın olduğu gün o sokakta o caddede cenaze olsa cenaze aracı oraya giremezdi, hasta olsa ambulans oraya giremezdi, yangın olsa itfaiye oraya giremezdi. O dönemde ilk adımımız cadde ve sokaklar üzerine kurulan pazarları sabit kalıcı yerlere taşımak oldu. Esnafımızın temel ihtiyaçları olan lavabosu, tuvaleti başta olmak üzere onların bütün ihtiyaçları bu alanlar içerisinde giderildi. Evet. İkinci adım olarak ise bu alanların daha modern ihtiyaçları en iyi şekilde karşılayabilecek, vatandaşımızın huzur ve güven içerisinde alışveriş yapacağı sadece Pazar olarak değil mahallenin çeşitli ihtiyaçlarını da karşılamak üzere planlanan bir adımı attık. Bundan sonra da bu adımlar devam edecektir’’ dedi.

Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Bakan Yılmaz ve beraberindekiler Pazar yerini gezdi.