Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Sivas
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6744 %0.17
39,9524 %0.3
Ara
Sivas Memleket GÜNDEM Sivas’ı Yaşanabilir Bir Şehir Yapacağız

Sivas’ı Yaşanabilir Bir Şehir Yapacağız

Büyük Birlik Partisi Sivas Belediye Başkan Adayı Dr. Adem Uzun, Esentepe Mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Dr. Uzun, “Sivas’ta yıllardır kentleşme problemi yaşanıyor. İnşallah bizim belediye başkanlığımızda şehircilik anlamında hiçbir vatandaşımızın sıkıntısı kalmayacak” dedi.


Büyük Birlik Partisi Sivas Belediye Başkan Adayı Dr. Adem Uzun, Esentepe Mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Dr. Uzun, “Sivas’ta yıllardır kentleşme problemi yaşanıyor. İnşallah bizim belediye başkanlığımızda şehircilik anlamında hiçbir vatandaşımızın sıkıntısı kalmayacak” dedi.

Adem Uzun Büyük Birlik
31 Mart seçimleri öncesi adım adım Sivas’ı gezen Büyük Birlik Partisi Sivas Belediye Başkan Adayı Dr. Adem Uzun, Sivaslıların sorun ve sıkıntılarını yerinde dinleyerek çözüm önerilerini ve projelerini vatandaşlara birinci ağızdan anlatıyor.
Bu kapsamda Esentepe Mahallesi’nde düzenlenen Mahalle Buluşmasında mahalle sakinleriyle bir araya gelen Dr. Uzun, yıllardır Esentepe Bölgesinde yaşanan kentsel dönüşüm sıkıntısını Sivas Belediye Başkanı seçilmesi halinde tamamen çözeceğini ifade etti. Dr. Uzun, “Şehrimize hizmet etmek istiyoruz. Özellikle Esentepe Mahallesi ve Yunus Emre Mahallesinin olduğu bölgenin sorunları tespit ettik. Bunlarla ilgili bazı toplantılar yaptık. En önemli sorunların başında bu bölgede kentsel dönüşüm geliyor. Bu bölgeyi adım adım gezdim. Bazı yerleri yıkıldığını gördüm, hatta mahalle sakinleriyle konuştum. Bazı yerler yıkılmış, internet kesilmiş, su patlamış, elektrikler kesilmiş, pek çok sıkıntılar yaşanmış. Sizlerin mağduriyetini gördüm. Belediye Başkanı seçildiğim takdirde tüm bu sorunları çözeceğim” dedi.
Bölgenin zemin anlamında çok sağlam olduğunu vurgulayan Uzun, “770 dönümlük bir arazi ve çok büyük bir arazi. Konum itibariyle çok güzel. Tam şehre hakim bir noktada. Zemin etüdü itibariyle gerçekten depreme çok dayanıklı. Kentsel dönüşüm girmesi gerekiyor muydu? Kesinlikle girilmesi gerekiyordu. İnşallah Allah nasip ederse özellikle TOKİ ile işbirliği içerisinde çok hızlı bir şekilde buranın kentsel dönüşüme dahil edilip TOKİ tarafından yapılması gerekiyor. Müteahhitler de gelecektir mutlaka. Ama buranın hızlı bir şekilde sonuçlandırılması lazım. Eğer Allah nasip eder, 31 Mart itibariyle yetkiyi bize verirseniz hemen ilk yapacağımız şehirdeki işlerden birisi burayı hızlı bir şekilde kentsel dönüşüme almak olacak” ifadelerini kullandı.
Bölgeye mutlaka sıfırdan yeni bir okulun yapılması gerektiğinin altını çizen ve projelerini anlatan Dr. Uzun, “Çünkü eğitim en öncelikli konularımızdan birisi olacak. Yeni bir okulun yapılması için elimizden ne geliyorsa her türlü gayreti çabayı inşallah göstereceğiz. Hatta bazı yerlerde anne babalar bana şunu söylediler, inanın elimizde sopalarla çocukları okula götürüyoruz dediler. Doğan başkanımız döneminde Orta Anadolu’nun en büyük hayvan varlığa yapılmıştı. Kesinlikle bu hayvanların hepsini koruma altına alacağız. Rehabilite tedavi çalışmaları, bunların hepsini gerçekleştireceğiz. Mesela “Gül Kart” uygulamasını getireceğiz. Gül kart uygulamasıyla birlikte bankalarla anlaşma yapacağız. Maddi yetersizliği olan vatandaşlarımıza bu kartları vereceğiz. Biz bu kartların hesaplarına para yükleyeceğiz. Vatandaşımız gidecek markette alışverişini yapabilecek. Sivas'ta ki yerli esnaflardan alışveriş yapabilecek, çocuklarına kırtasiye yardımı yapacağız” diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *