MEHMET TIRPAN

Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girerek 5-13 Ağustos tarihleri arasında tercih yapacak olan öğrencilere tavsiyelerde bulunan Emlak Müşavirleri ve Danışmanları Derneği (SEMDER) Başkanı Kerim Çayır, tercih yapacak adayların Sivas’ı tercih etmelerini önerdi.

Sivas’ın güvenli ve huzurlu bir şehir olduğunu vurgulayan Başkan Kerim Çayır, “Şehrimizde öğrenciler için bir çok kolay imkanlar var. Ulaşım, konaklama ve kentin ekonomik durumu öğrencilerimiz için çok uygun. Cumhuriyet Üniversitemizde eğitim açısından oldukça güzel. Sivas’ı tercih eden kardeşlerimiz pişman olmazlar” dedi.

Sivas’ın Cumhuriyetin temellerinin atıldığı nadide bir şehir olduğunu vurgulayan Başkan Çayır, “Sivas’ı tercih eden Üniversite öğrencilerimiz barınma konusunda kesinlikle sıkıntı çekmeyecekler. İlimizde uygun fiyata nitelikli kiralık dairelerimiz mevcut. Kiralık daire konusunda her türlü kolaylığı sağlayacağımıza kimsenin tereddütü olmasın.  Öğrencilerimiz bu noktada iş yerlerinin camlarında ‘Taşınmaz ticaret yetki belgesine sahip güvenilir emlakçı’ yazılı sarı etiketin bulunduğu emlakçılarımızla gönül rahatlığıyla iletişime geçebilirler. Ulaşım konusunda öğrencilerimiz kentin neresinde olursa olsun tek biletle her yere rahatlıkla ulaşabiliyor. Birçok şehirde bu imkan bulunmuyor. Üniversite eğitimi için  tercih yapacak öğrencilerimize Sivas’ı tercih etmelerini önemsiyoruz. Eminim ki hiçbir üniversite öğrencimiz Sivas’ı tercih ettiği için pişman olmayacak ifadelerini kullandı.