MELTEM DUMAN

Sivas’ı susuz bırakmayacaklarını açıklayan Ak Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, Sivas’taki su sıkıntısını gidermek adına geçen yıl hazırlattıkları projenin maliyetinin 300 Milyon TL den 615 milyon TL’ye çıktığını maliyetlerin artmasına rağmen önümüzdeki süreçte hızlı bir şekilde ihaleye çıkarak su sorununu çözeceklerini söyledi.

Geçen yıl yaptıkları proje üzerinde revize çalışması yapıldığını ve kaynağın hazır olduğunu aktaran Ekinci, “Kentte su kesintileri yaşanır yaşanmaz harekete geçerek ilgili Bakanlıklarla görüştük. Konuyu daha sonra Cumhurbaşkanımıza ilettik ve Cumhurbaşkanımız Sivas’ın su sorununun çözümü noktasında talimat verdi. Proje ve para hazır. İhale süreci hızlı bir şekilde başlayacak ve inşaat çalışmalarına başlanacaktır. Sivas’ı susuz bırakmayacağız” dedi.

Maliyetlerin artmasından dolayı yeniden hesaplama yapılmak zorunda kalındığını bu nedenle sürecin biraz uzadığını aktaran Ekinci, “Kuraklığın baş göstermesi ile birlikte 4 Eylül Barajı ve tavra kaynaklarımızın azalması ile birlikte su sıkıntısı yaşamaya başladık. Kuraklık sorunu tüm Dünyada yaşanan bir sorun. Bu sorunu çözmek adına da geçen yıl Özen Pusat barajından 4 Eylül barajına yaklaşık 50 kilometrelik hattan nasıl su getiririz diye proje yaptırmıştık ve Cumhurbaşkanlığı yatırım programına da aldırmıştık. Maliyet artışlarından dolayı projede bazı revizyonlar yapıldı ve Cumhurbaşkanımızın onayından çıktı. Hattın geçeceği tarlaların kamulaştırması ve hattın nereden geçeceği konuları görüşüldü.  İnşallah en kısa sürede Tarım ve Orman Bakanlığımız ihaleye çıkacak. Hızlı bir şekilde inşaat çalışmalarına başlayacağız. Hafik’ten Özen Pusat Barajına kadar olan 31 kilometrelik hattımız zaten çekildi. Sadece 4 Eylül barajından Hafik’e kadar olan 12 kilometrelik bir hat eksiğimiz var. İlk etapta 4 Eylül barajından başlayarak Hafik’e doğru borular döşenecek. Hafikteki hat ile döşenecek yeni hattı birleştirdiğimizde artık sıkıntı yaşamayacağız” ifadelerine yer verdi.