Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, bu yıl Sivas'a kadar Ankara'yı yüksek hızlı trenle bağlayacaklarını söyledi.

AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığını ziyaret eden Turhan, burada partililere hitaben yaptığı konuşmada, ülkenin önemli projelerinden biri olan Ankara-Sivas yüksek hızlı tren projesinin çalışmalarını yerinde görmek, denetlemek ve iş programı hakkında bilgi almak için Kırıkkale'ye geldiklerini söyledi.

Turhan, arkadaşlarıyla projenin bazı sorunlarını, geleceğini ve hedefini konuştuklarını ifade etti.

Yüksek hızlı tren konforuna değinen Turhan, şöyle konuştu:

"Yüksek hızlı tren konforu ile seyahatten, bugün ülkemizde Ankara, İstanbul ve Konya üçgeninde 40 milyona yakın nüfus yararlanıyor. İnşallah bu yıl içinde önümüzdeki yaz başında, eğer bir kaza bela olmazsa, Sivas'a kadar Ankara'yı hızlı trenle bağlayacağız. Bu, bu bölgede yaşayan, bu güzergahın etrafında yaşayan, Orta Anadolu Bölgesindeki sadece bu güzergahın geçtiği iller değil, onun etrafındaki komşu iller de inşallah bu hizmetten faydalanacak. İnşallah Kırıkkalemiz de Yozgatımız da Sivasımız da Kayserimiz de Tokatımız da Çorumumuz da Erzincanımız da hatta ötesi de bu hizmetten, bu yıl oraların da hizmete açacağımız yüksek hızlı tren konforuyla seyahat etme imkanına sahip olacak. Hayırlı uğurlu olsun."

Ülkenin büyüdüğünü ve geliştiğini anlatan Turhan, insanların da bu gelişimden nasiplerini aldıklarını, hayat standardının yükseldiğini ve özel araç sahipliliği oranın arttığını söyledi.

Yaptıkları bölünmüş yollarla vatandaşların, güvenli, konforlu, ekonomik ve huzurlu bir seyahat imkanına sahip olduğunu belirten Turhan, Kuzey Marmara oto yolunu yaptıklarını, önemli bir kısmını hizmete açtıklarını, bu yıl içinde etap etap bir kısmını nisanda, bir bölümünü haziranda, bir kısmını da yıl sonuna doğru olacak şekilde tamamını hizmete açacaklarını dile getirdi. (AA)