Sümeyra Deniz

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, Sivas’ta yeni yapılan stadyumdaki eksiklikleri, yıkılan güreş eğitim merkezinin başka bir alana yenisinin yapılması gündeme getirdiğini girişimlerinin ardından Sivas’a yeni bir güreş eğitim merkezi yapılası noktasında söz aldıklarını söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’tan aynı zamanda stadyumdaki sıkıntıların giderilmesi ve Sivas’a yeni bir Güreş Eğitim Merkezi yapılması noktasında da söz aldığını vurgulayan Akyıldız: Sivas'a gerçekten güzel bir stadyum yapıldı. Yani 25 bin kişilik bir stat yapıldı. Ben bu konuda teşekkür ediyorum ama stadımızda projeden kaynaklı ciddi sıkıntılar vardı.” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’la bir araya gelerek stadyumda "Sifonik sistem" denen bir sistem olduğunu ancak ısıtma sisteminin tam anlamıyla çalışmadığını ifade ettiğini belirten Akyıldız: “Stadın zeminin buz tuttuğunu ısınma noktasında sıkıntı yaşandığını ifade ettim. Alttan ısıtma sisteminde kullanılan kazanların donduğunu ve sistemin faal olarak çalıştırılamadığını söyledim. Kendisi bu noktada Sivas stadyumundaki eksikliklerin en kısa giderileceği konusunda söz verdi. Yine yıkılan güreş eğitim merkezinin yerine yenisinin yapılıp yapılmayacağı noktasında yardımcı olmalarını talep ettim. Bu noktada bizlere destek vererek yıkılan güreş eğitim merkezinin yerine Sivas’a kapsamlı bir merkez yapılması noktasında söz aldım. Sivas’a destek veren Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a Sivas’a göstermiş oldukları ilgiden ve bize vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah kısa sürede stadyumdaki eksiklikler giderilecek ve Sivas’a yeni bir güreş eğitim merkezi kazandıracağız.” şeklinde konuştu.