MEHMET TIRPAN

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Sivas Şubesi Başkanı Salim Eminoğlu, Sivas’ın geliştiğini Sivas’a yatırım yapanın kazanacağını söyledi.

İl dışındaki Sivaslıları Sivas’a yatırım yapmaya davet eden Başkan Eminoğlu, “İl dışındaki hemşerilerimiz Sivas’ı değerlendirsinler. İş dünyasındaki hemşerilerimiz teşvik alanından da faydalansınlar. Sivas her geçen gün gelişiyor ve büyüyor. Yani Sivas’a yatırım yapan kazanır” dedi.

Sivas’ta işçiliğin ucuz olduğunu aktaran Eminoğlu, “Sivas rahat bir şehir. Biz iş adamlarını Sivas’a yatırım yapmaya davet ediyoruz. Sivas’a gelen yatırımcılara il yöneticileri ve oda başkanları da yardımcı oluyor. Demirağ Organize Sanayi bölgemizde alt yapı çalışmaları da yapılıyor. Üretilen malın farklı bölgelere gönderilmesi de artık daha kolay olacak. Yine Yüksek Hızlı Trende şehrin menfatine olacak. Yani Sivas’a yatırım yapan kazanır. Sivas’a gelen yatırımcıya biz kol kanat açarız ve her konuda destek oluruz. Valilik ve Belediye de gelen yatırımcıya kucak açıyor. Ticaret Odamız yine öyle. Yeterki bizim hemşerilerimiz ve yatırımcılarımız Sivas’a gelmek istesin. Biz her konuda destek oluruz” ifadelerini kullandı.

Sivas Kent konseyinde yapılan çalışmalara da değinen Başkan Eminoğlu, “Kent Konseyi çok eskiden şehrin akil insanlarından oluşuyordu. Şehrin ileri gelen insanları şehre dair yapılacak yatırımları istişare ederdi. Bu toplumun adı kent konseyi oldu. Kent Konseyinin genel kurulu oldu ve başkan vekili olarak seçildim. Kent konseyinden çok ümitliyim. Her sektörden arkadaşlarımız var. Her fikirde her düşüncede insanlar var. Kent konseyi adeta istişare merkezi oldu. İşçinin Sivas’a bakışı sorunları ve fikirleri kent konseyinde masaya yatırılabilir. İş Dünyasının ve esnafın sorunları da masaya yatırılabilir. Yani her sektörde insanlar olunca fikir birliğine varılabilir. Her kes düşüncelerini anlatır orada Sivas için bir çalışma yapılabilir. Çok gayretliyiz. İnşallah Sivas’a faydalı ne yapılacaksa kent konseyi ile istişare edilirse orada Sivas için önemli projeleri değerlendirebiliriz. Ortak akılla hareket edilirse güzel fikirler ortaya çıkıyor. Önümüzdeki günlerde il yöneticilerinin katılımı ile Sivas’ı masaya yatıracağız” şeklinde konuştu.