Mehmet TIRPAN

Yiyecek Maddesi Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Akgül, Sivas’ın ve Sivas esnafının gelişmesi için kendilerine düşen görevi üstlenmeye hazır olduklarını söyledi.

Kapılarının sonuna kadar esnaflara açık olduğunu vurgulayan Akgül; “Sivas’ın gelişmesi ekonomimizin düzgün olması bizleri mutlu ediyor. Ekonominin düzgün olduğu şehirlerde huzur ve güven var. Biz üyelerimizi gelişmesi noktasında her türlü desteği vermeye hazırız. Biz kapımızı hiçbir zaman kimseye kapatmadık. Sivas’a her şeyimiz feda olsun” dedi.

Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nde yönetim kurulu üyesi olduğunu ve her ay yapılan toplantılarda Sivas esnafının sorunlarını dil getirdiğini aktaran Akgül: “Biz belirli sorunlarımızı her ay yapılan Esnaf Odaları Birliğinin toplantılarında dile getiriyoruz. Üst kuruluşumuz olan Federasyonda dile getiriyoruz. Odamızla ilgili sıkıntıları orada çözüp belirli aşamalara getiriyoruz. Aynı zamanda üye kayıtlarımızı güncel tutuyoruz. Belirli konularda üyelerimize mesleki ve teknik eğitimler veriyoruz. Toplantı salonumuzda sorunlarımızla veya davranış hareketlerimizle ilgili programlar düzenliyoruz. Ticari anlamda değişen ve gelişen kanunlar hakkında zaman zaman üyelerimize bilgi veriyoruz. Esnafların gelişmeleri noktasında yardımcı olmaya çalışarak üyelerimizin ticari faaliyetlerini devam ettirmelerini sağlıyoruz. Aynı zamanda oda olarak kasap ve pide fırını işletmecilerimizin rayiç fiyatlarını veriyoruz. Yönetim Kurulu toplantımızı yapıp günümüz giderleri masrafları ve maliyetleri göz önünde bulundurarak fiyat rayiç bedellerini çıkarıyoruz ve Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğine gönderiyoruz. Orada onaylanan rayiç bedelin ardından üyelerimizin tarifesini dağıtıyoruz. Esnafların ceza almaması noktasında eğitimler veriyoruz. Esnafları birebir gezerek temizlik, hijyen ve kanunlar noktasında uyarıyoruz. Diğer oda başkanlarımızla da fikir alışverişinde bulunuyoruz. Birbirimizin sorunlarına yardımcı oluyoruz. Hepsi ile abi kardeş gibiyiz. Oda başkanları ile Sivas’ta yaşanan sorunları ve çözüm yollarını arıyoruz. Sivas’ın gelişmesinde basının ve Sivil toplum kuruluşlarının büyük önemi var. Temel sorunları en iyi bilenler STK başkanlarıdır. Bu konuda gerekli çalışmaların yapılması oldukça önemli. En azından Sivas’ın temel sorunları ortaya çıkar ve sorunların çözümü noktasında gerekli çalışmalar yapılır. Merkezde olan 12 STK Başkanları ile bir araya gelip Sivas’ın sorunlarını ortaya koyan açık oturumlar yapmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.