MEHMET TIRPAN

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Önümüzdeki günlerde yapımı tamamlanan millet bahçesini teslim alacaklarını söyledi.

Sivas’a değer katacak olan Millet Bahçesinin açılışını önümüzdeki günlerde yapmayı planladıklarını aktaran Bilgin, “Mevcut millet bahçemiz ve imalatlar bitti. Biz henüz teslim almadık. Bu ay veya önümüzdeki ay teslim alacağız. Muhteşem bir millet bahçesi oldu. İç Anadolunun en büyük millet bahçelerinden birisi Sivas’a yapıldı. 55 bin metrekarelik alanın içerisinde oyun alanları, spor ve yürüyüş alanları var” dedi.

Dah yeşil bir Sivas oluşturmak adına Millet Bahçesine 4 bine yakın irili ufaklı ağaç dikildiğinin de altını çizen Bilgin, “İnşallah yeni yapacağımız projelere farklı alanlarda farklı türlerdeki ağaçlarla birlikte yemyeşil bir Sivas yapacağız. Millet Bahçesi ile ilgili herhangi bir para harcamadık. Çevre ve Şehirçilik Bakanlığının Sivas’a hediyesi. Millet Bahçesinin duvarlarının yüksekliği noktasında eleştiriler var. Teslim aldıktan sonra süzeltilmesi gereken bir yer varsa düzenlemeler yapacağız. Millet Bahçesinin üst tarafına yeni bir nikah salonu yapıyoruz. Proje ihalesini yaptık. Bu sene ihalesini yapacağız. Yaptığımız her binanın altına otopark yapacağız. Bölgeye değer katacak bir alan olacak Millet Bahçesi. İçerisindeki belirlenen alanı millet kıraathanesi yapacağız. Çay belediyemizin ikramı olacak. Bu tip tesisleri sosyal amaçlı olarak her mahallede okuma alanları oluşturacağız. Bu arazinin arsa bedeli 100 milyon civarında. 20 milyona yakında projenin hayata geçirilmesi için harcandı” ifadelerini kullandı.