MELDA GENEŞ

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Açılışı gerçekleştirilen Kangal Köpeği Üretim ve Eğitim Merkezi sayesinde Kangalların orijinal ırkının gelecek nesillere doğru aktarılacağını söyledi.

Kültür, Turizm, Sanayi ve Tarım noktasında son 20 yılda Sivas’a ciddi yatırımlar yapıldığını vurgulayan Başkan Bilgin, “Sivas son yıllarda her anlamda önemli büyük yatırımlar aldı. Ulaşımdan alt yapıya, toplu konuttan turizme her alanda ciddi manada şehrimizde ciddi yatırımlar oldu. Her alanda yapılan yatırımların her birinin ayrı bir hikayesi var ama bu tip sosyal kültürel yatırımlar turizme  değer katacak yatırımlar” dedi.

Hızlı Trenin de Sivas’a gelmesi ile birlikte her alanda ciddi derecede hem ekonomik hem de toplumsal hareketliliğin yaşanacağının altını çizen Başkan Bilgin, “İnşallah hızlı trenle birlikte Sivas farklı bir noktaya gelecek. Cumhuriyet döneminde yapılan tüm yatırımları bir kenara koysak birde hızlı trene yapılan yatırımları bir tarafa koysak  hızlı trenin Sivas’a sağlayacağı katkı diğer yatırımlardan çok daha anlamlı olacak. Çünkü hızlı, dijital bir çağda yaşıyoruz. Hızlı trenle birlikte inşallah hem Sivaslı hemşerilerim hem de Türkiye’nin dört bir tarafındaki insanların Sivas’a gelmeleri ile daha fazla hareketlilik olacak. Yerli ve yabancı turistler Sivas’a geldiklerinde vakit geçirebilecekleri ve gezebilecekleri alanlar oluşturduk. Bu noktada Sanayi Mektebi Müzesi ve Kale Projesi  aslında bir örnek. Bu yatırımlar Sivas’ın ekonomisine katkı sağlayacak unsurları içerisinde bulunduruyor” şeklinde konuştu.