Mehmet TIRPAN

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, Sivas’a gelen yerli ve yabancı turist sayısının her geçen gün arttığını Sivas’ın Türkiye ortalamasında 33 sıradan 24’üncü sıraya yükseldiğini söyledi.

Sivas’ı ziyaret eden turist sayılarında yüzde 66’lık oranda artış yaşandığına dikkat çeken Pürlü: “2015 yılı 31 Aralık’ta 447 bin 019 olan geceleme sayısı, 2016 yılında Aralık’ta 741 bin 985 kişiye yükseldi. Sivas’a gelen yerli ve yabancı turist sayısı yüzde 66 arttı” dedi.

Geceleme rakamlarına göre çevre iller arasında 1. sırada olduğumuzu vurgulayan Pürlü: “İlimizi ziyaret eden turist sayılarında yaklaşık yüzde 66 oranında artış oldu. Bu durum Sivas için oldukça olumlu bir gelişme. Geceleme rakamlarına göre komşu iller arasında birinciyiz. Bölgemizde 4’ncü sıradayız. Bizden öncekiler Ankara, Eskişehir ve Nevşehir. Türkiye genelinde de 33 sıradan 24’ü sıraya yükseldik. Çalışmalarımız devam ediyor. Kurumlarla iş birliği içerisinde çalışarak güzel tanıtımlar yapıyoruz. Belki de yapılan tanıtımların meyvesini yiyoruz. İlk olarak 5 yılda 1 milyon turist hedefimiz vardı. Böyle giderse hedefimizi aşacağız. Çok büyük firmalar Sivas’a gezi düzenlediklerinde Yukarı Kızılırmak’ı da programlarına aldılar. Sivas’ta, Kültür ve Turizm alanında güzel çalışmalar var. Bütün kurumların çalışmasıyla güzel sonuçlar alıyoruz. Sivas, İstanbul, Ankara, İzmir illerinde tanıtıldı. Sivas turizm pastasından hak ettiği payı alacak” ifadelerini kullandı.