Mehmet TIRPAN

Kayseri Orman Bölge Müdürü Adnan Diltemiz,  Bölge Müdürlüğü olarak Sivas’ta 7 projelerinin olduğunu ve projelerinde fiziki gerçekleşmenin yüzde 95’ın üzerinde olduğunu söyledi.

Diltemiz, “7 Projenin yatırım ödeneği 20 milyon 137 bin lira. Bütün ihaleleri yaptık. Sivas’a 2017 yılı içerisinde 6 milyon fidan diktik. Problemimiz yok. Çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Faaliyetlerini hava şartları müsaade ettikçe sürdürdüklerini aktaran Diltemiz: “Bizim faaliyetlerimizin bir kısmı mevsimsel olduğu için işler devam ediyor.  İşin akabinde ödeneklerin tamamı kullanılacak. İlimizde 700 hektar ağaçlandırma tesis faaliyetimiz var. Toprak muhafaza tesis programımız 5 bin 500 hektar hedefimiz vardı tamamını gerçekleştirdik. Bakım faaliyetlerimiz devam ediyor. Bazı yerlerde ağaçlandırma ile ilgili talepler var. Bununla ilgili vasıf değişikliği yapılırsa ancak bizim buralarda çalışma yapmamız mümkün. Kurumlara her türlü desteği sağlıyoruz. Ağaçlandırma taleplerini yerine getiriyoruz. Mezarlık, cami bahçelerinde talepleri karşılamaya çalışıyoruz. Hem tesis hem de dikim işleri tamamlandı. Erozyonun olduğu yerlerde teras yapımı yapıyoruz. Yine dere içlerinde akışı engellemek adına dere içerisini kafes tellerle kapatıyoruz. Ayrıca rehabilitasyon faaliyetlerimiz de devam ediyor. Rehabilitasyon faaliyetlerinden maksat orman alanlarındaki bakım faaliyetleri, budamalar ve boş alanları da fidan dikerek verimli hale getiriyoruz. Son 4 yıldır dikim yaptığımız sahaların bakımlarını da yapıyoruz. Bu sene okul bahçelerinde ağaçlandırma çalışmaları yaptık. Kurumları ilgilendiren ağaçlandırma faaliyetlerimiz ile ilgili olarak 2017 yılında yaklaşık 16 bin 400 hektarlık bir sahada çalıştık. 2017 yılında 6 milyon fidan diktik. Fidan dağıtmaya devam ettik. 600 dekar alana 4 bin 500 adet fidan dikildi. Oku bahçelerine fidanlar diktik. 2018 yılında da fidan dağıtımı ve fidan dikmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.