AK Parti Sivas İl Başkanı Av. Ziya Şahin, ihalesi yapılan yeni Öğretmenevi ve diğer çalışmalar hakkında bilgi verdi.AK Partinin Sivas'a hizmetlerinin devam ettiğini ifade eden İl Başkanı Şahin, "İlimize 200 yatağın üzerinde kapasitesi olan 5 Yıldızlı yeni bir öğretmenevi yapılacak. 30 Milyon Türk Lirasına mal olacak bu öğretmen evinin ilimizin hem sosyal hayatına hem eğitim hayatına katkı sunacağına inanıyoruz. Mevcut öğretmen evi de ilimizde yine hizmet etmeye devam edecek." dedi.

YENİ ORDU EVİ TAMAMLANDI 

 

Yeni orduevi hakkında da bilgi veren Şahin, "Milli Eğitim Bakanımızın, Milli Savunma Bakanı olduğu dönemde başlatılan ordu evimizde tamamlanmıştır. orası da ilimizin hem ekonomisine hem turizmine büyük katkı sağlayacaktır. " diye konuştu.

SİVAS TURİZM MERKEZİ OLACAK

Sivas'ta gelen misafirlerin artık konaklama sorunu yaşamayacağını ifade eden Şahin, "Aynı zamanda AK Parti döneminde Sivas'a 5 Yıldızlı oteller yapılmış, bir çok yerde de misafirhaneler yapılmak suretiyle ilçelerimizin ihtiyaçları da giderilmiştir.Turizm merkezi olmasını arzu ettiğimiz Sivas'ımızda gerek Yıldızdağı gerek Sıcak Çermik gerek ilimizdeki diğer tesisler büyük önem ve ehemmiyet vermektedir. Önümüzdeki süreçte mevcut kapasiteleri daha da artırmak suretiyle hem Kültür Turizmini hem Kaplıca Turizmini hem de Kış Turizmini öne çıkaracağız. Alt yapımız belli bir aşamaya gelmiştir.Bundan sonraki süreçte hem turların hem de Sivaslı Hemşerilerimizin ilimizde konaklama barınma sorunu olmayacaktır. onları hem yazın hem de kışın Sivas'ımızın kültürel ve Coğrafik güzelliklerini görmeye davet ediyoruz. " dedi.