Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 6. Olağan Kongresi sonrası 4 Eylül Stadyumu otopark alanında yapılan ‘Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni’ne katıldı. Törene Erdoğan’ın yanı sıra; Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Valisi Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas milletvekilleri katıldı. Yaklaşık 6 bin kişinin katıldığı törende vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Yiğitlik Sivas’ın mayasında var’ diyerek, AK Parti’ye verdiği destekten ötürü Sivaslılara şükranlarını ileterek, ‘’Yaklaşık 2 buçuk yıllık bir aranın ardından sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu vesile ile Sivas’ın yiğit evladı Muhsin Yazıcıoğlu kardeşimi bir kez daha rahmetle yad ediyorum. Yiğitlik Sivaslının mayasında vardır. Sivaslı bir şairin dediği gibi ‘İçini sevda yakmış dışını ayaz’.  Sivas'ın tüm ilçelerindeki, mahallelerindeki yiğidolara buradan selam ediyorum. Bizim Sivas'la muhabbetimiz bambaşkadır. Sivas, 16 Nisan halk oylamasında yüzde 71'in üzerindeki Evet oyu ile bize olan güvenini ve ülkesini geleceğine sahip çıktığını dünya alem herkese ilan etti. Bu desteğiniz için de her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Biz Sivas'ta birbirimizi öyle sevdik ki aramıza kimseyi sokmayız’’ dedi.

Açılışı yapılan eserler hakkında bilgi veren Erdoğan, ‘’Bugün Sivas’ta, önce şu muhteşem salonda AK Parti İl Teşkilatımızın Olağan 6. Kongresini yaptık. Şimdi de bu toplu açılışı, şu muhteşem kalabalıkla birlikte gerçekleştiriyoruz. Yatırım bedeli 821 milyon lira olan 53 eser ve hizmetin resmi açılışını biraz sonra yapacağız. Eğitimde 98 dersliği, iki adet 400 öğrenci kapasiteli pansiyonu, üniversitemizin kütüphane ve mimarlık fakültesi binalarını, Kredi Yurtlar Kurumumuzun merkezdeki 3 bin kişilik ve Şarkışla’daki 400 kişilik yurtlarını buradan resmen hizmete açıyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımızın Kadı Burhanettin kuran kursu ve hizmet içi eğitim merkezinin resmi açılışını buradan gerçekleştiriyoruz. Sporda 25 bin seyirci kapasiteli stadyumumuz bir buçuk yıl önce yapıldı. Beklemeyin siz dedik, resmi açılışı yapın. Ve o gün bugün stadyumda müsabakalar yapılıyor. Bugün ise sadece resmi açılışını yapmış oluyoruz hayırlı olsun. Kongreyi yaptığımız 118 milyon liralık spor salonunun açılışını da kongre ile birlikte yapmış olduk. Kapalı spor salonumuzun adını da buradan ilan ediyorum. Gururumuz Taha Akgül’ün ismini salonumuza veriyoruz…’’ diyerek diğer açılışı yapılan eserleri sıraladı.

20 KATRİLYONLUK YATIRIM

‘’Tüm bu yatırımların ve eserlerin Sivas’a, Sivaslılara ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu yatırımların tamamlanmasında emeği geçen bütün kurumlarımı, mimarı, mühendisi işçileriyle tebrik ediyorum. Böylece geçtiğimiz 15 yılda Sivas’a yaptığımız yatırımların toplam bedeli 20 katrilyon.

Ankara Sivas Yüksek hızlı demiryolu projesinde teknik sebeplerle biraz gecikmemiz var ama aşacağız. Projeyi adım adım takip ediyorum. Bu projede daha fazla gecikmeye yol açanlardan da bunun hesabını bizzat kendim soracağım. Tabi bu tren hattı Sivas’ta kesilmeyecek ve Pekin’e bağlanacak’’ dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının ardından açılış kurdelesini kesti. Tören sonrası Sivas programı ziyaretler ve incelemelerle devam etti.