Mehmet TIRPAN

Kayseri Orman Bölge Müdürü Adnan Diltemiz, Sivas´ta yürüttükleri çalışmalara ilişkin bilgi verdi. 2018 yılı içerisinde ilimizde hayata geçirecekleri 4 projenin toplam bedelinin 21 milyon lira olduğunu ifade eden Diltemiz, 12 milyon fidanı toprakla buluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Sivas yerelinde yürüttükleri 4 projenin detayları hakkında bilgiler veren Diltemiz, “2017 yılında olduğu gibi bu yılda ağaçlandırma çalışmalarına hız vereceğiz. Sivas´ta 12 milyon fidan dikimi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

21 milyon liralık projenin 15 milyon 500 bin lirasının ağaçlandırmaya yönelik olduğuna dikkat çeken Diltemiz, “2018 yılında 7 bin 300 hektar sahada ağaçlandırma tesisi yapacağız. Yılsonu hedefimiz 12 milyon fidan dikmek. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz´ın talimatları doğrultusunda “Hafik-Sivas arasındaki yol güzergâhının tamamını ağaçlandıracağız. Bizim faaliyetlerimizin bir kısmı mevsimsel olduğu için işler devam ediyor. Ödeneklerin tamamı kullanılacak. Kurumlara her türlü desteği sağlıyoruz. Ağaçlandırma taleplerini yerine getiriyoruz. Erozyonun olduğu yerlerde teras yapıyoruz. Yine dere içlerinde akışı engellemek adına kafes tel yapıyoruz. Ayrıca rehabilitasyon faaliyetlerimiz de devam ediyor. Rehabilitasyon faaliyetlerinden maksat orman alanlarındaki bakım faaliyetleri, budamalar ve boş alanları da fidan dikerek verimli hale getiriyoruz. Son 4 yıldır dikim yaptığımız sahaların bakımlarını da yapıyoruz” ifadelerini kullandı.