MELTEM DUMAN

Selçuklu ve Osmanlı devleti gibi bir çok medeniyete ev sahipliği yapan ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Sivas’ın ciddi bir tanıtıma ihtiyacı var. Sivas’ın tarihi ve kültürel zenginlikleri olmasına rağmen halen tanıtımda yaşanan sıkıntı bazı kurumların bu konuda daha hassas olması gerektiğini ortaya koyuyor.

Başta tarihi eserler olmak üzere Sivas’ın gerektiği gibi tanıtımının yapılmadığını iddia eden bazı vatandaşlar, turizm konusunda daha duyarlı olunması gerektiğini, Sivas’ın turizmden hak ettiği kazancı elde etmesi için kurumların taşın altına elini koyması gerektiğini savunuyor.

Sivas yeteri kadar tanıtılıyor mu? sorusuna cevap veren Sinan Sarı, 7 milyon Sivaslının olduğundan bahsedildiğini, bu insanların sılayı rahim yapmaları için ilin tanıtımının oldukça önemli olduğunu söyledi.

Sivas’ın tanıtılması konusunda yaşanan eksikliğin giderilmesi için çaba sarf edilmesi gerektiğini aktaran Sarı, “Sivas’ın gerek sosyal medya gerekse diğer platformlarda adı geçmiyor. Sivas değerlerinin ve tarihi öneminin her platformda anlatılması lazım. Bir çok kamu kuruluşunda üst düzey yöneticilerimiz var. Bu konuda daha duyarlı olmalarını istiyoruz” dedi.

Sivas’ın tarım, hayvancılık ve tarihi açıdan ciddi önem sahip olduğunu vurgulayan Sarı, “İlimize kayak Merkezi yapıldı tanıtımını yapamadık. Sıcak Çermik Bölgesine yine güzel bir proje kazandırıldı ancak tanıtım noktasında yine eksiklik yaşandı. Sivas’ın gelişmesi için tanıtım konusu oldukça önemli. Sivasımız gerçekten Türkiye’de müstesna bir yere sahip. Dolayısıyla dışarıdaki hemşerilerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın, derneklerimiz ve odalarımızın da desteklerini alarak ciddi bir tanıtım kampanyası yapılabilir. Hatta yurt dışında bile yapılabilir. Çünkü elimizde ciddi materyaller ve imkanlarımız var. Ama maalesef STK’lar nede bizi yönetenler bu konuda yeteri kadar taşın altına elini koymuyorlar. Hızlı trenden bahsediyoruz. Aslında hızlı trenin bize ne getirip ne götüreceğini dahi bilmiyoruz. Hızlı tren konusu iyi değerlendirilmeli. İnsanların Sivas’a gelmesi sağlanmalı. Bunun içinde gerekli alt yapı çalışmalarına ağırlık verilmeli” ifadelerini kullandı.