MEHMET TIRPAN
Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, İktidarın Sivas’ın sorunlarına yabancı olduğunu, sadece makyajla bu sorunların çözülebileceğini düşündüğünü söyledi.

20 yıl önceki sorunların halen günümüzde devam ettiğini savunan Karasu, “Sivas’ın sorunlarının çözümü noktasında konuşmaktan öte başka bir şey yapılmıyor. Sorunlar hep söylemlerde kalıyor. 20 yıldır iktidar olan AK Parti bu sorunları ne zaman çözüme kavuşturacak bilemiyoruz. Bizler bu sorunları dillendiriyoruz bu seferde eleştiriyoruz diye tepki alıyoruz. Ama Sivas’ın ciddi ve çözüm bekleyen sorunları var. İşsizlik aldı başını gitti. Sanayimiz gelişmiyor. Yatırım yok. Teşvik konusu ile ilgili halen net bir şey yok. Bu nedenle Sivas hep yerinde sayıyor. Hal böyle olunca da büyümeyen bir şehirde hizmet yapmak çok kolay” dedi.

İktidara en fazla oy veren ilin Sivas’ın olduğunu hatırlatan Karasu, “Sivas’ın bin 233 tane köyü var her köyünde sorunu var. Kimi köyün alt yapı, içme suyu, kimi köyün yol ve şebeke sorunu var. İktidara oy veren vermeyen her köyün sorunu var. Bu konuda işin kolay yolunu da buldular. Biz size malzemeyi verelim altyapıyı siz yapın parke taşını siz döşeyin diyorlar. Köyün içme suyu yok suyu da köylünün bulması ve köye getirmesi isteniyor. Ben malzemeyi veririm işçiliği köylü karşılasın diyorlar. Bin 233 köy var ve aradan 20 yıl geçti. Her yıl 60 köyün sorununu çözmüş olsalardı Sivas’ın köylerinde hiçbir sorun kalmamış olurdu. İl Özel İdareye gelen parayı köylere harcayacaklarına Hayvan Pazarı yapıyorlar onu da Belediye ye devrediyorlar. Türkiye’nin en büyük hayvan pazarı Şarkışla’da olduğu halde Sivas’a Hayvan Pazarı yapmak ve belediye ye devretmek ne kadar doğru. Cumhuriyet Halk Partili Belediyelere nasıl olsa merkezi bütçeden para gitmiyor kısa bildikleri kadar kısıyorlar. CHP’li Belediyelere para gitmesin diye diğer belediyelerinde bütçesini kısıyorlar. Şimdi de Özel İdareler aracılığı ile iş yapıyorlar. Biz Sivas’a yapılan olumlu her işe gerçekten teşekkür ederiz. Etmeye de devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.