HABER MERKEZİ

Sivas Belediyesi ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı işbirliği ile hazırlanan UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı 2021 yılı müzik başvuru dosyası tamamlanarak UNESCO Türkiye Milli Komisyonu’na sunuldu.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin; “Geçmişten günümüze Sivas bir kültür şehri olarak ön plana çıkmaktadır. Müzik de bu kültürün en önemli parçalarından biridir. Âşıklar, ozanlar şehri olarak anılan Sivas, repertuvardaki türkü sayısı, yetiştirdiği değerler, müzik enstrümanı yapım kültürü, resmi ve amatör koroları, müzik eğitimi veren kurumları, gerek belediyemiz gerekse diğer kurumlar bünyesinde hizmet veren kültür merkezleri, çok çeşitli halk oyunu formları ile yaşayan bir müzik şehridir” dedi.

Başvurunun kabul edilmesi halinde kapsamlı bir çalışma yapacaklarını aktaran Başkan Bilgin, “Ağa dâhil olmamız durumunda 4 yıllık çok kapsamlı bir eylem planını uygulayacağız. Müzik başta olmak üzere kültürel sektörlerde ulusal ve uluslararası projelerimiz olacak. Sivas ilinin sürdürülebilir kalkınmasında kültürel bir endüstri olarak müziği merkeze almayı amaçlayan başvuru, ulusal ve uluslararası işbirliği imkânlarını artırmayı hedeflemektedir. Sivas’ın uluslararası tanınırlığına ve marka değerine katkıda bulunacak başvurunun ülkemiz ve ilimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Programı (Creative Cities Network), UNESCO tarafından 2004 yılında oluşturulmuş olup çeşitli bölgelerden, farklı gelir seviyeleri, kapasite ve nüfusa sahip şehirleri yaratıcı endüstriler alanında çalışmak üzere bir araya getiren bir girişimdir. Kamu, özel sektör, sivil toplum ve akademinin katkılarıyla katılımcı bir sürecin takip edildiği başvuru aşamasında “Gelenekten Geleceğe Sivas’ta Müzik” isimli kitap hazırlamış, musicsivas.com web sitesi ve Sivas City Of Music logosu tasarlanmıştır. Yaklaşık altı aylık yoğun bir emek süreci ile tamamlanan dosya için alanında uzman bir ekipten oluşan çalışma grubu ve danışma kurulunun katkıları alınmıştır. Bu sürece katkı veren tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.