Mehmet TIRPAN

“Yıldız Dağı Kış Turizmi Temalı” Uluslararası Sivas Turizm Kongresi Sivas’ta yapılacak. İlk Kez Sivas’ta gerçekleştirilecek olan kongreye 230 bilim adamı katılacak. Bilim insanlarının katıldığı kongrede Sivas’taki turizm alanları masaya yatırılacak. 23-25 Şubat 2018 tarihleri arasında Sivas Yıldız Dağ Kayak Merkezinde gerçekleştirilecek olan kongre hakkında bilgi veren Sivas Valisi Davut Gül, Sivas’ta gerçekleşecek olan Uluslararası Turizm Kongresinin parmakla gösterilecek kongrelerden bir tanesi olacağını söyledi.

Kongrede Sivas’taki kayak tesisimiz ilimize ve Türkiye’ye daha faydalı nasıl olabileceğinin görüşüleceğini aktaran Gül, “Sivas ve Yıldız dağ tarihe not olarak düşecek. Tesislerimiz oldukça yeni ve verimli. Bugünün parası ile hesap edersek yaklaşık 150 milyona yakın bir maliyeti olan bir tesis. Kış sezonunda kullanılan tesisi gönül ister ki 12 ay kullanılsın. Sivas’a gelen akademisyenlerimiz bunu konuşacaklar” dedi.

Hızlı trenin Sivas’a gelmesinin hem turizm anlamında hem de diğer sektörlerde hareketliliğe neden olacağının altını çizen Gül; “Yıldız Dağı’nı işleten İl Özel İdaresi’nin hızlı trenin gelme vaktine kadar hazırlanmış olacak. Yıldız Dağı’na havaalanı ve sıcak çermik bağlantıları yapılacak. Alt yapı ile ilgili devlet üzerine düşüyor. Sıcak Çermikte ve Yıldız Dağı’nda yeni oteller yapmak isteyenlere gerekli kolaylıklar sağlanacak. Bilim adamlar Sivas’a geldiğinde tabiri caizse malımızın kıymetini bir kez daha anlayacağız. Sivas güllük gülistanlık değil. Sivas’ta birçok olumsuz şeyler var. Ama olumlu olanlar olumsuzların yirmi katı. Güzellikler paylaştıkça çoğalır” ifadelerini kullandı.

“BU KONGREYE 230 BİLİM İNSANI KATILIYOR VE 48 ADETTE TEBLİĞ VAR”

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, “Son yıllarda turizm sektörü oldukça önemli gelişmeler gösterdi. Turizm denildiğinde genellikle akla gelen kum deniz ve güneş üçlüsü idi. Artık turizmin çok çeşidi var. Örneğin İnanç ve Kültür turizmi gibi. Sivas’ta bu potansiyel var. İnsanlar farklı şeyler görmek istiyorlar. Sivas Valiliği öncülüğünde yapılan Yıldız Dağ Kayak Merkezinde yine Üniversitemizce yapımı devam eden Yüksek irtifa merkezi bu açıdan önemli. Bu kongreye 230 bilim insanı katılıyor ve 48 adette tebliğ var. Bu kongrenin Sivas için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

“SİVAS’IN SAHİP OLDUĞU TURİZM KONULARI PAYLAŞILACAK”

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya ise, “Sivas’ımızın sahip olduğu turizm değerlerini akademik dünya ile beraber bilimsel altlık oluşturacağız. Sivas’ımızın değerlerini yine yapılacak olan toplantıda Üniversitelere tanıtacağız. Uluslararası Sivas Turizm kongresini 23-25 Şubat tarihlerinde Yıldız Dağ Kayak Merkezimizde icra edeceğiz. Cazibe merkezimiz olan Sivas’ın hak ettiği yere ulaşmasında bir adım atmış olacağız. Sivas’ın sahip olduğu turizm konuları paylaşılacak” şeklinde konuştu.

“BU KONGRENİN ÇOK FAYDALI OLACAĞINA İNANIYORUM”

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü de, “Bugüne kadar oldukça fazla sempozyum yaptık ama ilk defa Sivas’ın Turizm potansiyeli ve değerleri noktasında yapılacak. Bilim insanları birebir Yıldız Dağı’nı görmüş olacaklar. Şehir gezisi ile Kültür Turizmine yönelik değerlerimizi görmüş olacaklar. Hem onların fikirlerini alacağız hem de potansiyelimizi bilgili kişilere aktaracağız. Bu kongrenin çok faydalı olacağına inanıyorum”