Mehmet TIRPAN

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, 2018 yılı içerisinde toplam 904 adet projeyi Sivas’a kazandıracaklarını söyledi.

KÖYDES kapsamında eklenen projelerle bu sayının daha da artacağının altını çizen Kaya, “Sivas’ta özellikle eğitim alanında büyük işlere imza atılıyor. 2017 yılında toplamda 74 tane yeni yapım projesi başlatıldı. Sadece 3 projemiz, proje aşamasında kaldı. Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki; Sivas eğitim yatırımlarında Türkiye’ye örnek durumdadır. 2018 yılında eğitimde ilimizde 34 adet yeni yapım proje hayata geçireceğiz ve bunun yanı sıra 208 adet okulunda onarımını yapacağız” dedi.

Kırsalda yaşayan vatandaşların refah düzeylerini artırmak için tüm gayretleriyle çalıştıklarını söyleyen Genel Sekreter Kaya, “İl Özel İdaresi programı kapsamında 2018 yılı içerisinde 375 km onarım stabilize, 156 km de I. kat asfalt, 100 km de ise asfalt iyileştirme çalışması gerçekleştireceğiz. 48 sanat yapısı ve 3 yeni köprünün yapımını hedefliyoruz. 205 km² de kilitli parke taşını da köylerimize kazandıracağız. 90 köyümüzde kanalizasyon çalışması, 115 köyümüze içme suyu tesislerini yaparak, toplamda 205 adet su ve kanalizasyon çalışmasını hayata geçireceğiz. Tarımsal hizmetlerde de 64 adet projeyi 2018 yılı içerisinde tamamlayacağız. Böylece Sivas 316 hektar alanda sulama imkânına sahip olacak. Çocuklarımız bu sahalarda hem sporlarını yapıyor hem de beden eğitimi derslerini yapabiliyorlar. Diğer yandan Sivas Kültür Merkezi yapım işi de devam ediyor. Seneye tamamlanmasını bekliyoruz. İdaremizin binasının yanında Sivas Valiliği ek hizmet binasında çalışmaları da devam ediyor. Bu sene içerisinde binanın tamamlanmasını ve teslim edilmesini bekliyoruz. Suşehri hükümet konağında sona yaklaşıldı. Yıldızeli hükümet konağında ise proje çalışmaları tamamlandı. Yakın zamanda temeli atılacaktır. Cumhuriyet Üniversitesi kampüsünde 10 bin kişilik yurt inşaatında çalışmalar ise tüm hızıyla sürüyor” ifadesini kullandı.