Sümeyra DENİZ 
Peşmerge başı Barzani  “14 yıldır bekliyoruz, daha fazla bekleyemeyiz” diyerek 25 Eylül’de sözde bağımsızlık referandumu yapmakta ısrarını sürdürüyor. O referandum için hazırlıklar da devam ediyor. Referandum reklamları yayınlanıyor. Peşmergebaşının televizyonu da sosyal medyadan referandum kampanyası yapıyor.
Referandum adına çizilen harita da Sivas’ın da içerisinde yer aldığı doğu ve güneydoğu bölgesinde bulunan 28 ilimiz yer alıyor.  Daha önce de özel televizyon kanalında birçok küstahlığa imza atan Barzani’nin bu hadsizliği ilk değil.  Kanalın hava durumu haritalarında Türkiye’nin güneydoğusu Kürdistan olarak gösteriliyor. Güneydoğuda yapılan programlarda bölge Kürdistan olarak tanımlanıyor.
Sivas’ın da dâhil Türkiye Cumhuriyeti topraklarının bu harita da gösterilmesi vatandaşlar tarafından büyük tepki ile karşılanırken bu sözde referandumla ne amaçlanıyor? Sorusu akıllara geliyor. Türkiye Cumhuriyet’ine ait toprakların bu referandum harita parçası denen müsvedde de yer almasına vatandaşlar tepkisini gösteriyor. Vatandaşlar Sivas gibi Cumhuriyetin temellerinin atıldığı bu topraklar ve diğer; kanla, canla kurtardığımız her karışında ayrı bir kahramanlık destanının yazıldığı bu toprakların ve diğer 28 ilimiz bu cahil ve hiçbir mantığa sığmayacak propagandalarda yer almasından oldukça rahatsız.