MEHMET TIRPAN

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sivas Başkanı Salim Eminoğlu, Karavan Turizmine yönelik ilimizde çalışmaların devam ettiğini, Karavan Turizminin Sivas’ın turizmine ciddi manada katkı sağlayacağını söyledi.

Karavan Turizminin Sivas’ta alt yapısının oluşturulması noktasında Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ile görüştüklerini aktaran Başkan Eminoğlu, “Turizm Bakanlığı ile MÜSİAD Genel Merkezimiz bir araya geldi karavan turizmi yapısının oluşturulmasını üstlendi. 38 il belirlendi. Ancak aralarında Sivas yoktu. Bizde Sivas’ın 38 ilin içerisine alınmasını talep ettik. İç Anadolu Bölgesine yönelik bir güzargah çizildi ve Sivas’ta güzergaha dahil edildi” dedi.

Sivas’a karavanları ile gelen turistlerin belirlenen bölgeye karavanlarını park ederek şehre ve ilçelere gidebileceğinin altını çizen Eminoğlu, “Karavan turizmi için yer belirlenecek. Belirlenen bölgenin alt ve üst yapısı tamamlanacak. Bölgede turizm acentesi olacak. Acentenin otobüsü ile turistlere Divriği Ulucami, Kangal Balıklı Kaplıca, Gürün Gökpınar Gölü gezdirilecek. Yani Sivas’ın tarihi ve kültürel yerleri gezdirilecek. Uzun yoldan gelen araçların bakımı için alanlar oluşacak. Yine turistlerin ihtiyaçlarını giderebileceği sosyal alanlarda oluşturulacak. İnsanlar artık karavanla turistik gezi yapıyor. Açık hava ve doğayı gezmek isteyen insanlar sürekli bir yerde kalmak istemiyor. Her ildeki şubelerimiz bu işi takip edecek. Karavancılar Türkiye’ye geldiğinde elinde liste olacak. Bir turist en az bir şehre 200 dolar bırakıyor. Yani bir karavanda 4 kişi olsa bir şehre 800 dolar bırakır. Eğer ilimize bin karavan gelse bu şehre karavan turizminin çok büyük katkıları olur. Hep kültürel değerlerimizi iyi değerlendiremediğimizi söylüyorduk. Bu bizim için büyük bir fırsat. Turistler her gittiği yerde para harcayacak. Şehrin birinde örnek proje çizilecek. 38 ilde örnek projeden alıntı yapıp kendi ilinde dizayn yapacak. İnşallah bu projeyi en kısa sürede hayata geçirirsek MÜSİAD iş adamları istihdam sağlayacak” ifadelerini kullandı.