MEHMET TIRPAN

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği Başkanı Salim Eminoğlu, Karavan Projesi’nde sona gelindiğini, projenin hayata geçirileceği Sıcak Çermik Bölgesinde yer tahsisinin yapıldığını, yazışmaların bitmesinin ardından projeyi hayata geçireceklerini söyledi.

Sivas tarihi ve turizm şehri olduğunun altını çizen Başkan Eminoğlu, “Birçok medeniyete ev sahipliği yapan şehrimizi ön plana çıkarmamız gerekli. İlçelerimizde bir birinden kıymetli eserlerimiz var. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı şehrimizi maalesef şimdiye kadar tam anlamı ile tanıtamamışız. Eksikliğimizi MÜSİAD, Belediye ve Valilik olarak giderirsek Sivas turizm şehri olur diye düşünüyoruz” dedi.

Genel Merkezleri ile birlikte entegre bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Başkan Eminoğlu, “Karavan Parkı projesini hayata geçireceğimiz Sıcak Çermik Bölgesinde Belediye hizmetleri de var. Bölgede termal otel ve sağlıklı şifalı sularımızda var. Altınkale de bölgeye ayrı bir hava katıyor. Projemizi Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’e de anlattık. Kendileri de bize o bölgedeki yeri tahsis ettiler. Yazışmalar devam ediyor. Yazışmalar bittikten sonra ilan edilecek. Orada da karavan parkta yer alacak iş adamları ile ortaklık yapacağız. Hem ticari anlamda hemde turizm anlamında katkı sağlayacağız. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğümüz, Türkiye’de Turizm Bakanlığımız ise Karavan Parkların Dünya’da reklamını yapacak. Yani kurumlar oranın reklamını yapacak. Yakın zamanda Karavan park Projemizi hayata geçireceğiz. Projemizi çizdik. Türkiye’de 37 ilde uygulanacak olan karavan projesinin birisi de Sivas’tır. 37 ilin sunduğu projelerden en güzeli de bizim hayata geçireceğimiz projemiz. Şuanda Dünya Ülkeleri haritasına bakıldığında Türkiye karavan alt yapısı olan bir ülke değil. Bakanlıkla yürütülen çalışmaların ardından Türkiye Karavan Park haritasında artık yer alacak. 37 ilde Karavan Parklar oluşturulmaya başlandı. Senede 6 milyon insan Avrupa’da karavanla seyahat ediyor. Karavanla Dünyayı gezen insanların 1 milyonunu Türkiye’ye çekebilsek ülkemize ve illerimize ekonomik açıdan ciddi katkı sağlamış oluruz. Turistler her gezdiği ilde 4-5 gün konaklıyorlar. İyi hizmet alırlarsa daha fazla da konaklayabiliyorlar” ifadelerini kullandı.