SÜMEYRA DENİZ

Sivas’ın turizm açısından bünyesinde barındırdığı zenginliği dikkat çekmeye devam ediyor.  Sivas’ta ki turizm faaliyetlerinin başında gelen Termal Turizm, termal turizme kazandırılan Kangal Balıklı Kaplıca, Sıcak Çermik ve Soğuk Çermiğin yanı sıra Orta Bucak Çermiği, Alaman Çermiği ve Akçaağıl Çermiği de çok sayıda hastalığın tedavisi amacıyla kullanılabilecek durumda olup, modern tesislerin inşası ile daha etkin bir yapıya kavuşturulması planlanıyor.

KIŞ TURİZMİ

Kış turizmi açısından, Sivas merkeze 58 km uzaklıkta bulunan, kar kalitesinin yüksek olduğu ve yılın büyük bir bölümünde ihtiyaç duyulan yükseklikte kar bulunan 2 bin 552 metre rakımlı Yıldız Dağı dünya standartlarında kayak sporu yapılabilecek niteliğe sahip.Kış Sporları Turizm Merkezi olarak kabul edilen bu bölgede aynı zamanda Yıldız Barajı sayesinde su sporları, doğal güzellikleriyle dağ sporları ve yayla turizmi değerlendirilebilecek bir diğer alan olarak öngörülüyor. Bölgenin Sıcak Çermik Bölgesi’ne yakın olması ise her iki potansiyelin birlikte değerlendirilmesine imkân sunuyor.

KÜLTÜR VE İNANÇ TURİZMİ

Sivas’ta ki kültür ve inanç turizmini gözden geçirdiğimizde, Selçuklu ve Osmanlı dönemi eserleri başta olmak üzere tarihi camileri, kiliseleri, hanları, hamamları ve türbeleriyle inanç ve kültür turizmine yönelik girişimler açısından zengin bir yelpazeye sahip. Sivas’ta yıl boyunca düzenlenen bazı kültürel etkinlikler ise şöyle,  Âşık Veysel ve Ozanlar Haftası Etkinlikleri, Zara Karabel Yöresi Yayla Şenlikleri, Beydağı Yıldızbaba Şenlikleri, Karacaören Yayla Şenlikleri,  Şerefiye Kültür ve Sanat Festivali, Merder Madımak Festivali  Alacahan Kervansaray Şenlikleri  Çamşıh Divriği Halk Ozanları Festivali,  Kangal Köpeği Festivali, Gölova Yayla Festivali, Köse Süleyman Ziyareti.

 

DOĞA TURİZMİ

Yaylaları, gölleri, vadileri, şelaleleri ve mesire alanları da Sivas’ın doğa turizmine canlılık katan de- ğerleridir. Eğriçimen Yaylası, Gökpınar Gölü, Tödürge Gölü, Hafik Gölü, Sızır Şelalesi, Şuğul Vadisi, Paşabahçe Mesire Alanı Sivas’ın önde gelen mekanları doğa turizmi açısından önem taşıyor.