Sivas’taki STK’lar terör saldırılarına karşı açıklama yaptı. Açıklamaya, Ak Parti İl Başkanı Ziya Şahin, Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Ali Dağ ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve üyesi katıldı.

STK’lar adına açıklamayı yapan AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin, Elazığ, Van ve Bitlis'teki terör saldırılarını kınadı. Şahin, "Gözüken başka bir proje söz konusu buda batı Ermenistan olarak batının ve Ermenilerin iddia ettiği Van, Diyarbakır, Elazığ, Bitlis, Erzurum ve Sivas illerine yönelik bir kaos ortamı bir tehdit gözüküyor. Van, Diyarbakır, Elazığ ve Bitlis illerinde terör olayları meydana geldi. Tabi ki bu düzlemde baktığımızda Erzurum ve Sivas'ta hedef diye gözüküyor. O nedenle Türk Milleti, Türk halkı olarak hem de Sivaslılar olarak bunu gördüğümüzü, buna karşıda dimdik ayakta olduğumuzu belirtmek amacıyla bugün burada toplandık.

Birlik ve beraberliğimize yönelik yapılan saldırılara karşı milletin gösterdiği kararlılıkla bu hainleri en anlamlı cevap yine milletimiz tarafından verilmiştir. Bu ihanete kalkışanları elbette unutmayacağız, tarihte unutmayacak ve dünya var oldukça vicdanlarda yargılanacaklardır. FETÖ ve PKK terör örgütleri, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü ve istiklalini hedef almıştır. Devletimizi parçalamayı, milletimizi birbirine düşürmeyi amaçlayan ancak başaramayan hainler şebekesi şimdi de PKK terör örgütünden medet ummaktadır.

Türkiye halkı bu işi burada bırakmayacaktır. Milletimiz müsterih olsun Türkiye hiçbir terör örgütünün karşısında diz çökmeyecektir. Millet, hükümet olarak terörle mücadeleden yılmayacağız. Terör saldırılarından hep birlikte zaferle çıkacağız. PKK'yı, FETÖ'yü, DAEŞ'i, PYD'yi tüm terör örgütlerini lanetliyoruz. Lanet olsun teröre taşeronluk yapanlara teröriste 'terörist' diyemeyen gözü dönmüşlere. Toplumun tamamının huzuruna, yaşam hakkına yönelen bu alçak, hain saldırıları lanetliyor ve şiddetle kınıyoruz." dedi.