HABER MERKEZİ

31 Mart yerel seçimleri tamamlandı. Sivas tercihini yaptı. AK Parti’den 2 dönem Sivas Milletvekili olarak ve son olarak Adalet Bakan Yardımcılığı görevini yürütürken Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan tarafından Sivas Belediye Başkan Adayı gösterilen Hilmi Bilgin, 31 Mart Mahalli idareler seçiminde ipi gögüsleyen isim oldu. Kesin olmayan seçim sonuçlarına göre, AK Parti Belediye Başkan Adayı Bilgin yüzde 49,5 oy alarak seçimi kazanan isim oldu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: HİLMİ KARDEŞİME GÜVENİYORUM

Yaklaşık 4 ay sahada her kesimden vatandaşlar ile bir araya gelerek yoğun bir seçim çalışması yürüten Bilgin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk mitingini gerçekleştirdiği Sivas’ta, “Hilmi Bilgin kardeşime güveniyorum. Neden Hilmi beyi aday yaptık, çünkü onda ki potansiyeli biliyorum. Belediyeciliktede çok güzel hizmetler ortaya koyacağına inanıp, güveniyorum. Sizler Hilmi kardeşime sahip çıkacaksınız ve belediye hizmetlerini en ideal şekilşde Hilmi kardeşimle göreceksiniz” sözlerini boşa çıkarmadı.

TEŞEKKÜRLER SİVAS

İl Seçim Kurulu’ndan mazbatasını aldıktan sonra resmen Sivas Belediye Başkanı olarak göreve başlayacak olan AK Parti Adayı Hilmi Bilgin, tüm Sivaslı seçmenlere sms göndererek teşekkür etti. Başkan Bilgin, mesayında şu ifadelere yer verdi; “Bismillah dşyerek çıktığımız bu kutlu yolda bizlere bir kez daha güç veren, Cumhurbaşkanımıza ve Milli iradeye bir kez daha sahip çıkan tüm hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum. Yapılan seçimlerin Sivas’ımıza ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

HİLMİ BİLGİN KİMDİR:

Hilmi Bilgin, 1972 yılında Sivas Alacahan´da dünyaya geldi. Baba adı Fuzuli, anne adı Sultan´dır. İlk ve ortaöğrenimini Sivas´ta tamamlayan siyasetçi, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi´nden 1995 yılında mezun oldu. Bilgin, öğrencilik ve iş hayatı boyunca çeşitli sivil toplum örgütleri, vakıf ve derneklerde görev aldı. SSK Sivas İl Müdürlüğünde kurum avukatı olarak görev yaptı. Memuriyetten istifa ederek serbest avukat olarak çalıştı. Sivas Barosu Disiplin ve Yönetim Kurulları Üyeliği, Sivas Baro Başkanlığı görevlerinde bulundu. Çeşitli sivil toplum örgütlerinde resmi ve fahri görevler üstlendi. Ak Parti Sivas İl Teşkilatında Seçim İşleri Başkanı ve Teşkilat Başkanı olarak siyasi çalışmalarda bulundu. 24-25-26. Dönem AK Parti Sivas  Milletvekili olarak mecliste yer aldı. Anayasa Komisyonu Üyeliği yaptı. Son olarak Adalet Bakan Yardımcılığı görevini üstlenen Bilgin, İngilizce bilmektedir.