MEHMET TIRPAN

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, Organize Sanayi bölgesinde yaklaşık 160 fabrikada yaklaşık 10 bin kişinin istihdam edildiğini söyledi.

Yeni açılacak fabrikalarla birlikte yaklaşık 2 bin kişinin daha istihdam edileceğini aktaran Başkan Eken, “Sivas tekstilde daha ağırlıklı. İstihdam edilen 10 bin kişinin 3 bin 500’ü tekstil firmalarında çalışıyor. Hatta yeni açılacak fabrikalarla tekstilde 5 bin kişi istihdam edilmiş olacak. Sivas tekstil alanında ciddi üretim yapan ve dünyanın bir çok bölgesine ihracat yapan bir tekstil şehri olma yolunda ilerliyor. OSB’de faaliyet gösteren firmaların yüzde 34’ü tekstil, yüzde 21’i metal sanayi, yüzde 10’u mobilya ve yüzde 35’i diğer sektörlerde faaliyet gösteriyor” dedi.

OSB’de depo olarak kullanılan alanların değerlendirilmesi konusunda da çalışmaların devam ettiğini aktaran Başkan Eken, “Geçmiş yıllarda yatırım yapmak amacı ile verilen arsalara yatırım yapılmamış. Tahsis edilen fabrikalarda üretim başlamamış. Bu tür alanlarda faaliyet gösterilmemesi halinde tahsislerin iptal edilmesi lazım. Yeni OSB Yönetimi oluşturulduktan sonra 55-60’a yakın fabrikaya arsa tahsisi yaptık. Boş arsalar tahsis edilince yeni yerler kalması. Bizlerde yönetim kurulu olarak karar aldık. Geçmişte verdikleri taahhütleri yerine getirmeyenlere yazı yazıldı. 1 ay içerisinde ruhsat almayan firmalara veya yatırımcılara verilen arazilerin ve fabrikaların tahsisini iptal ettik. Depo olarak kullanılan yerlerinde amacına uygun olarak kullanılmasını ilgili kişilere bildirdik. Bu konuyu ciddi bir şekilde takip ediyoruz. Şuan 10 arsa tahsisi isteniyorsa 2’sine yer verebiliyoruz. Geçmişte tahsis edilen ve taahhüdünü yerine getirmeyen kişilerden alınan araziler veya depo olarak kullanılan alanlar yeni yatırımcılara veriliyor. Şuan 1. OSB’de yer kalmadı diyebiliriz” ifadelerini kullandı.