Sivas'ta Alperen Ocakları bünyesinde Alperen Arama Kurtarma Birimi kuruldu.

Alperen Ocakları İl Başkanı Serhat Şimşek, yazılı açıklamasında, Alperen Ocakları'nın toplum yararına hizmet veren, devletin, milletin ihtiyaç duyduğu her alanda sorumluluk bilinci ve şuuruyla hareket eden bir teşkilat olduğunu belirtti.

Doğal afetlere karşı Alperen Arama Kurtarma Birimi'nin eğitimlere başladığını aktaran Şimşek, "Ülkemizin deprem kuşağında olması ve coğrafi şartlarından dolayı arama kurtarma ekiplerinin kurulmasını, vicdani sorumluluk alarak genel merkezimizin öncülüğünde başlattık. Devlet kurumlarımıza destek olmak, milletimizde hasıl olan bu ihtiyacı karşılamak üzere çalışma yapmayı arzu ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Birimde yer alan üyelerden birinci grubun ilk yardım eğitimine başladığını aktaran Şimşek, "İnşallah ülkemiz deprem ve sel gibi doğal afetlerle karşı karşıya kalmaz, böyle bir ihtiyaç oluşmaz. Sivas Alperen Arama Kurtarma ekibimizin vatana millete hayırlar getirmesini niyaz ediyor, destekleyip katkı sağlayan Valimiz Salih Ayhan'a ve Muhsin Başkanın Alperenlerine teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu. (AA)