Mehmet TIRPAN

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, köylerde ve beldelerde kullanılan su miktarının kontrol altına alınması gerektiğini söyledi.

Sivas’ta yer altından çıkan suların yüzeysel olduğunun altını çizen Kaya, “Su israfının önüne geçmemiz lazım. Sivas su zengini değil. Bizim sularımız genel itibari ile yüzeysel sular. Kar ve yağmur yağmazsa çoğu yerde su sıkıntısı yaşanacak” dedi.

Özellikle su sorunu yaşanan bölgelerde su sayacı takılması gerektiğini belirten Kaya, “Bu sene önceliğimiz içme suyu noktasında yaşanan sorunları ve sıkıntıları çözmek olacak. Herkes adaletli bir şekilde su kullanacak. İçme suyu problemleri ortadan kalkacak. O nedenle problem olan yerlerde su sayacı kullanılması hususuna eğilmemiz lazım. Su gereksiz şekilde kullanılıyorsa biz su sıkıntısı olan yerlere ek suda götürsek sayaç takmadığımız ve su kullanımlarını kontrol altına almadığımız sürece başarılı olamayız. Su sayacı taktırmakla bizim bir gelirimiz yok. Su sayaçlarının kontrolü bile bizler için bir külfet. Ama bu sayaçlar su kullanımının dengeli bir şekilde yapılmasını sağlayacak. Komşu komşunun hakkına tecavüz etmez. Bir köyde oturan vatandaş açıyor suyu suluyor bostanını aynı köyde yukarı kesimlerde evi olan vatandaşlara su çıkmıyor. Suyu kontrol altın alırsak kimse mağdur olmaz. Yeni sezonda içme suyu konusunda talebi olanlar önce sayacını takmış olacaklar. Vatandaş sayacını takacak ki su gerçekten yetiyor mu yetmiyor mu görelim ve ona göre müdahil olalım. Bütçe noktasında sayaç giderleri göz önüne alınacak” ifadelerini kullandı.