MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Sivas’a bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak üzere gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın teşvik konusunda yine sessizliğini koruduğunu söyledi.

Sivaslıların teşvik konusunda beklentilerinin olduğunu bile bile sessizliğini koruyan Varank’ın adeta Sivas’ta şov yaptığını iddia eden Karasu, “Sivas’ta yaşayan 7’den 70’e herkesin Sanayi Bakanı’ndan beklentisi teşvik bölgesinde Sivas’ın uğradığı haksızlığın giderilmesi iken Bakan Bey, Kangal Köpeği Üretim, Eğitim ve Koruma Merkezi’nin açılışına katılıyor. Program olsun diye de vatandaşlara dondurma dağıtıp fotoğraf çektiriyor. Sayın Bakan, Sivas sizin şov yapacağınız bir kent değil” dedi.

Sivas’ın ciddi sorunlarının olduğunu ancak bu sorunların görmezden gelindiğini savunan Karasu, “Madem Sivas’a geldiniz, Sivas’ın en önemli sorunu olan teşvik konusunu neden çözmediniz? Açılışlarda yanınızda olanlar teşvik konusunu size dillendirdiler mi? Teşvik konusu gündeme geldi ise sonuç ne? Sivaslılar istihdam istiyor. Sivaslılar teşvik bölgesi haksızlığının sona ermesini istiyor. Sivaslılar siftahsız geçen günlerde devletten yardım bekliyor. Sivaslılar artık huzur içinde yaşamak istiyor. Ne siz ne de sizi karşılayan iktidar yetkilileri bu sorunları biliyor ancak çözümü için adım atmıyor. Bu durum Sivaslı vekillerin Sivas’tan kopuk olduğuna ortaya koyuyor. İktidarın Sivas vekillerinin Sivas’a yabancı olduğunu her fırsatta kürsüden dile getiriyorum. Bakan Mustafa Varank’ın Sivas’a gelmesinin ardından teşvik sorununun çözülememesi  sürekli söylediğim sözlerimin ne kadar haklı olduğunu bir kez daha ortaya koydu” ifadelerini kullandı.