Mehmet TIRPAN

Sivas’ın sahip olduğu tarihi, kültürel eserleri ve sanayi ürünlerini tanıtmak amacıyla “Sivas Değerleri” fuarı düzenlenecek. Sivas TSO öncülüğünde Valilik, Belediye ve ORAN’ın destekleri ile gerçekleştirilecek olan fuar 7-10 Eylül tarihleri arasında, Kongre ve Eğitim Merkezinde açılacak. Açılış törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da katılacağı belirtildi.

Özellikle Sivas’ta ve Organize Sanayi Bölgesinde üretilerek, dünyanın dört bir tarafına ihracat edilen ürünler bu fuarda sergileneceği fuar hakkında bilgi veren TSO Başkanı Osman Yıldırım, ‘’Sivas’ımızı her alanda marka yapmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sivas’ta üretim yapan firmalarımız, onlarca ülkeye ürün satışı yaparak, ilimizi, bölgemizi ve ülkemize katma değer sunmaktadır. Otomobil yan sanayi, savunma sanayi, inşaat, gıda, kozmetik, mobilya, tekstil, çimento, mermer, travers başta olmak üzere birçok ürün Sivas’ta üretilerek, dünya pazarındaki yerini almaktadır. Bu ürünlerimizi ilimizde ve ülkemizde de tanıtımı yapmak amacıyla “Sivas Değerleri” fuarını düzenleyeceğiz” dedi.

Fuarın, yurt genelinde bölge hakkında farkındalık yaratarak, ticari işbirliklerin ve yeni yatırımların önünü açmak, yeni pazarlar ve yeni hedeflerin oluşmasına da katkı sunması hedefleniyor. Sanayi ve ticaret önderlerinin, kurum ve kuruluşlarının yer alacağı organizasyonda ilimizin sanayi ve ticari profili belirlenecek. Sivas’ın sanayi ve ticaret rehberi katalog ve cd haline getirilerek, yurt geneline ve yurtdışı ticaret ateşelikleri ve müşavirliklerine gönderilecek. Fuar, 7 Eylül Perşembe günü saat 13.30’da, Kongre ve Eğitim Merkezinde açılacak.