SEYİT ÖMER YILDIZ

Sivas Numune Hastanesi acil serviste yaşanan saldırı olayı sonrasında Sivas Sağlık Platformu üyleri basın açıklaması yaptı.

Grup adına basın açıklaması yapan Sivas - Erzincan Tabip Odası Başkanı Dr. Ömer Faruk Güzelimdağ; “ Bilindiği üzere son bir yıldır yedi gün, yirmi dört saat bütün gücümüz, enerjimiz ve iyi niyetimizle dünyanın ve dolayısıyla milletimizin başına bela olan Covid19 salgınıyla mücadele ediyoruz. Bu mücadelede hastalanıyoruz, ölüyoruz ama mücadeleye devam ediyoruz. Tam da motivasyona ve halkımızın desteğine ihtiyaç duyduğumuz şu zor günlerde, hiç olmaması gereken olaylar vuku buluyor” dedi.

Numune Hastanesi Acil servisinde hasta yakınları tarafından acil hekimleri, acil sağlık personeli ve acildeki güvenlik personeline karşı uygulanan fiziksel ve psikolojik şiddet sabrımızı tükenme noktasına getirmiştir diyen Güzelimdağ; “ Bizlere,  yıllardır verilen sözler tutulmadığı gibi üzerine tuz biber olan bu olaylar, insanüstü güçle çalışan ve mücadele eden biz sağlık çalışanlarını oldukça üzmüş ve hayal kırıklığına uğratmıştır. Yetkili makamların artık bu üzücü ve tahammül edilemeyen bir hal alan, sağlıkta şiddete bir çözüm bulmalarını etkili, caydırıcı ve uygulanabilir bir yasanın bir an önce çıkarılmasını talep ediyoruz. Bu Salgın sürecinde dahi şiddete maruz kalınıyorsa her hastanın başına güvenlik görevlisi konulamayacağına göre, çözüm güvenliği artırmakta değil, sağlık çalışanına verilen değer ve sahiplenmeyle olacaktır” ifadelerini kullandı.

 Güzelimdağ; “ Lütfen bu farkındalığı artıracak ve toplumda karşılık bulacak, yasal düzenlemeler ve caydırıcı tedbirler ile Sağlık çalışanlarına şiddet ve Mobing’in önüne geçilmelidir. Sağlık çalışanları olarak enerjimizi ve motivasyonumuzu kaybettik, yorgunuz ve çok üzgünüz. Lütfen  bizlerin sabrını ve sevgisini sınamasın, yeter artık. Bitsin bu rezillik ve saygısızlık” diyerek açıklamasını sonlandırdı.