SEYİT ÖMER YILDIZ

Sivas’ta yaz aylarında iki milyon ziyaretçi sayısına ulaşınca pandemi döneminde vatandaşıda iki kat tedirginlik sarmıştı, ziyaretçiler gidince Sivas’ta eski seyrine dönmeye başladı.

Covid-19 salgını mart ayında Türkiye’de ortaya çıktığı günden beri vaka sayısının en az olduğu iller arasında yer alırken yaz aylarında 2 milyon ziyaretçinin gelmesiyle birlikte vaka sayısıda tırmanmaya başladı. Yaz aylarında vaka sayılarının artışı sebebiyle oldukça tedirgin olan Sivaslılar gurbetçilerin dönüşleri ile birlikte de yeniden sakin günlerine dönmeye başladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklaması sonrası Sivas’ta nüfusun iki milyona ulaşması hastanelerde de yoğunluk yaşanmasına neden olmuştu. Ancak şuan itibari ile Sivas eski sakin günlerine dönünce vatandaşta bir nebze olsun rahatlamaya başladı. Tabi yinede tedbirleri elden bırakmamak gerekiyor. Pandemi sürecinde her ne kadar sorumsuz kişiler olsada gerek kurumlar gerekse vatandaşlar salgınla mücadelede kararlı bir şekilde ilerlemeye devam ediyor. Hava sıcaklılıklarının hissedilir derecede düşmesi de vatandaşların evlerinde kalmasında önemli rol oynuyor.