MEHMET TIRPAN

Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, Şarkışla Hayvan Pazarının 10’da 1’i kadar büyüklüğünde olan Canlı Hayvan Pazarının tamamlandığını, önümüzdeki günlerde yüklenici firmadan hayvan pazarının kabülünün yapılacağını söyledi.

Modern ve Otopark’ı geniş olan Hayvan Pazarının Sivas’a kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Abdulkadir Hastaoğlu, “Canlı Hayvan ve Ot Borsası Projemiz hazırdı. Sadece önümüzün açılması gerekiyordu. Bu konuda il bürokratları önümüzü açtı. Bizde bazı kurum müdürleri ile DAP’a gidip projemiz için destek istedik. DAP’tan alınan desteklerle çok güzel işler yaptık. Temel atılalı 1 yıl olmasına rağmen Canlı Hayvan Pazarı projesi bitti” dedi.

Bölgede su ve hayvan pazarına girişle ilgili sıkıntılar olduğunu konuyla ilgili yetkili makamlara bilgi verdiklerini aktaran Başkan Hastaoğlu, “Pazara giriş ve çıkışta kaza olmaması için bölgede ced yapılması önemli. Yine bölgedeki su ihtiyacını karşılamalıyız. Belki tankerlerle geçici bir süre su getiriz ancak bu su yeterli olmaz. Ufak tefek sorunları hallettikten sonra Hayvan Pazarını faaliyete geçireceğiz. Doğu’dan, Batı’dan veya başka bölgeden Sivas’a veya Şarkışlaya getirilen hayvanlar pazarda satılmazsa yeni tesisimizde bir sonraki pazarın kurulacağı güne kadar bekletilebilecek. Hayvanlara görevli personelce yemleri verilecek ve bakımı yapılacak. Bu giderler karşılığında cuzi bir miktar alacağız. Mal sahibine güzel bir hizmet vereceğiz. Aynı zamanda kasaplara da kolaylık sağlanacak. Acilen et ihtiyacı olanlar pazara gelerek hayvan bulabilecek. Bu projede emeği geçen herkese gerçekten çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

KABA YEM VE OT BORSASI İÇİN BAKANLIKTAN DESTEK İSTEDİK

Canlı hayvan pazarının yanında hayata geçirecekleri Kabe Yem ve Ot Borsası projesi için Tarım ve Orman Bakanlığından destek istediklerini de aktaran Hastaoğlu, “Kaba Yem ve Ot Borsasını Hayvan pazarının hemen yanına yapacağız. Yerimiz hazır. Bu proje Bakanlıktan destek istedik. Projenin değerlendirilmesi noktasında söz verdiler.Kaba Yem ve Ot Borsası Türkiye’de başka ilde yok. Bu projeyi ilk Sivas’a hayata geçireceğiz. Hayvanların ihtiyacı olan yemlerin satışı yapılacak. Hem çiftçiler para kazanacak hemde besiciler rahatlıkla hayvanları için yem temin edebilecek” şeklinde konuştu.

BÖLGEDE BUĞDAY PAZARIDA OLUŞTURULABİLİR

Toptancılar Sitesindeki buğday pazarı ve ahırlar bölgesindeki alanların imara açıldığını hatırlatan Hastaoğlu, “Buğday Pazarındaki dükkanlarda belediyenin kiracısı olarak faaliyet gerçekleştiren ve hububat ürünleri alıp satan insanlar var. Bölgenin imara açılması oradaki insanların o bölgede geçiçi olarak hizmet vereceğini ortaya koyuyor. İkinci konu Havaalanının ordaki ahırlar bölgesinin olduğu alanda da imar çalışmaları yapılıyor.  Bu bölgedeki ahırlarda ilerleyen günlerde yıkılacak demek. O bölgeye konutlar yapılsa insanlar rahatsız olacak. O nedenle şimdiden hazırlık yapmak lazım. Hayvan Pazarının bulunduğu alanın Demirçelik Fabrikasına bakan kısmında Milli Emlak Müdürlüğünün 2 bin dönümlük arazisi var. Bu araziye de hububat ürünlerinin alınıp satıldığı alanlar oluşturulabilir. Yine bölgede ahırlar oluşturulabilir. Bu bölge çiftçilik ve hayvancılık yapanlar için çok önemli bir hale gelir. Bu konudaki fikirlerimizi il yöneticilerine ilettim” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.