HANİFE KANAT

Geçtiğimiz günlerde tescilini alan Sivas Pastırması’nın tanıtımı yapıldı. Kongre Müzesi Bahçesi’nde gerçekleşen tanıtıma Vali Yılmaz Şimşek, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tanıtım etkinliğinde konuşma yapan Vali Yılmaz Şimşek; “Sivas Pastırması coğrafi işaretinin ilimize kazandırılmasında emeği geçen tüm kurum ve kuruluşları kutluyorum. İtalya, İspanya, Fransa gibi ülkelerde coğrafi işaretlerden yıllık 45 milyon dolarlık bir kazanç sağlanması coğrafi işaretli yerel ürünlerin turizm potansiyelini yükseltmede ve turist çekmede etkisini göstermektedir. Sivas yöresinin de 19 adet tescilli ürünü bulunmaktadır. 2022 yılı içerisinde, Zara Balı, Suşehri Fasulyesi ve akabinde de Sivas Pastırması coğrafi işaret alarak şehrin zengin bir birikimi olduğunu ortaya koymuştur. Sivas Pastırması’nın tescilinin ardından bugünde tanıtımının gerçekleştirilmesi ve farkındalık oluşturulması Meşhur Sivas Pastırması sözünün bu şehre ne kadar yakıştığını da göstermektedir.” açıklamasını yaptı.

Konuşmalardan sonra il protokolü tanıtıma katılan firmalara Coğrafi İşaret Tescil Belgesi verdi. Daha sonra stantları ziyaret ederek, tescillenen Sivas Pastırması’nın tadına baktılar.