Vali Salih Ayhan, “Köy ve mahalle kültürümüzü iyi bir şekilde muhafaza etmeliyiz. Sivas, özünü muhafaza ediyor. Mahalle kültürümüz var. Bu halle kültürümüzü iyi bir şekilde muhafaza ederek devam ettireceğiz. Köylerde yol, su, kanalizasyon gibi sorunlarının yanında fakir ve düşkün ailelerin, yetim ve öksüz çocukların, okuyamayan kız çocuklarının, engelli vatandaşların tespit edilmesi ve ilgili birimlere bildirilmesi gerekiyor” dedi.

SEYİT ÖMER YILDIZ

Şubat Ayı Muhtarlar Toplantısı'il protokolü ve muhtarların katılımı ile gerçekleştirildi. Valilik ek binada gerçekleştirilen toplantıda, İl Göç İdaresi, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü ve İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü tarafından çeşitli konularda sunumlar yapıldı.

Sunumların ardından konuşan Vali Salih Ayhan, büyük devlet olma vizyonunun en başta yerelde başladığını söyleyerek, "Muhtarlık müessesinin kimlikli, kültürlü, bilgili ve birikimli olması noktasında,  bu tür bilgilendirici ve eğitici faaliyetlerimize devam edeceğiz." dedi.

Ayhan, muhtarlara düşen önemli görevlerinden birinin de mahalle ve köylerinde birlik ve beraberliği sağlamak olduğunu belirterek, "Kesin talimatım var. Hiçbir vatandaşımız üşümeyecek. Hiçbir vatandaşımız aç ve açıkta kalmayacak. Bu konuda ciddi anlamda takibimiz oldu. Sizler de bu konuda bizlere çok yardımcı oluyorsunuz. Her görüşten insanın sorununu çözmek için uğraşmalısınız, Sizler vatandaşın ilk çalacağı, ilk başvuracağı devlet kapısısınız. Siz tabandaki süreci yönetip, oradaki sorunları ve talepleri ilgili kurumlarımıza aktarmakla sorumlusunuz"ifadelerini kullandı.

Ayhan, "Köy ve mahalle kültürümüzü iyi bir şekilde muhafaza etmeliyiz. Sivas, özünü muhafaza ediyor. Mahalle kültürümüz var. Bu halle kültürümüzü iyi bir şekilde muhafaza ederek devam ettireceğiz. Köylerde yol, su, kanalizasyon gibi sorunlarının yanında fakir ve düşkün ailelerin, yetim ve öksüz çocukların, okuyamayan kız çocuklarının, engelli vatandaşların tespit edilmesi ve ilgili birimlere bildirilmesi gerekiyor. Ekilmedik tarlamız kalmasın, üretime ağırlık verelim. Salgın ve bulaşıcı hastalıklarla ilgili önlemler alarak, sıkıntılı durumunda gerekli mercilere haber vermeyi ihmal etmeyelim." diyerek sözlerini sonlandırdı.