Sivas Günleri iki yılda bir yapılmalı.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, 1-4 Aralık tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen Sivas Günleri hakkında gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Bu yıl ASİDEF koordinesinde düzenlenen Sivas Günlerinin verimli geçtiğini ifade eden Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın “Bildiğiniz gibi 1-4 Aralık tarihlerinde Ankara’da Sivas günleri düzenlendi. ASİDEF’in koordinesinde Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Odaları ve diğer sivil toplum örgütlerimizin, esnaflarımızın katılımıyla bir program gerçekleşti. Bu programın oluşmasında başta Sayın Valimiz, Belediyemiz, Ticaret Odamız gerçekten sürecin tamamen içerisinde oldu. Benim bugüne kadar gördüğüm en düzenli ve heyecan seviyesi yüksek Sivas Günlerinden bir tanesini söyleyebilirim. Hem Ankara’da belki her yıl yapılmamış olmamasının bir getirdiği özlemin yansıması diyebiliriz buna. Toplumun her kesiminden Sivaslıyım diyen veya Sivas sevgisi olan her insanın sahiplendiği, gezdiği, Sivas tatlarına baktığı bir organizasyon olduğu kanaatindeyim. Açılışına başta Sayın Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz olmak üzere vekillerimiz katıldılar. Bürokratlar yoğun bir şekilde katıldılar ve 4 gün süreyle de bu şekilde devam etti. Ben üç gün boyunca her gün belli zaman dilimlerinde orada bulundum. Çok sayıda hemşerimiz ile karşılaşma imkânımız oldu. Ben çok verimli bir Sivas Günleri olduğunu düşünüyorum. Elbette ortam, yer biraz daha geniş, daha ferah olsaydı daha güzel olurdu ama bu kış şartlarına rağmen insanların o sıcaklığı, o güler yüzü, o Sivas özlemlerini orada görmüş olmak bizi ısıttı” dedi.

2 YILDA BİR YAPILMALI

Ankara ve İstanbul’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen Sivas Günlerinin 2 yılda bir yapılması gerektiğini ifade eden Aydın “Ankara’da 2 yılda bir yapmanın doğru olacağını düşünüyorum. Hatta belki İstanbul’da da öyle olmalı. Yani her yıl yapıldığı zaman bu heyecan yakalanamıyor ama en önemlisi çok geniş kapsamlı bir Sivas Günleri olduğunu düşünüyorum. Yine orada karşılaştığım farklı insanlar oldu Sivaslı değil ama Sivas’ta okumuş, annesi babası memur olarak Sivas’ta yaşadığı için bir bağlantısı oluşmuş, böyle çok insanlarla da karşılaştık. Ben emeği olan, katkısı olan ve oraya katılarak o heyecanı o güzelliği bizlere yaşatan bütün hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Bizim arkadaşlarımıza gerçekten belediye baya bir büyük ekiple oraya gitti 24 saat neredeyse stantların açık olduğu sürenin tamamında vatandaşımızı memnun edebilmek adına çok ciddi emek verdi belediye başkan yardımcımızın öncülüğünde ekibimize ayrıca teşekkür ediyorum.”

PESKÜDAN’A YOĞUN İLGİ

Sivas Belediyesi tarafından ücretsiz ikram edilen Sivas’a özgü Pesküdan çorbasının Ankara’da yoğun ilgi gördüğünü söyleyen Aydın “Pesküdan bizim milli çorbamız Sivas’a özgü gitmeden önce arkadaşlar böyle bir şey önerdiklerinde biz bunun çok doğru olacağını ifade ettik gerçekten de orada gördük ve günlük yemek pişirildi orada. O Pesküdan çorbası sabah saatlerinde hanım kardeşlerimiz tarafından pişirildi hemen öğleden sonrada dağıtımı gerçekleştirildi hem de çok güzel yapmışlardı. Orada günlük ikramlarımızın hepsini katmerinden, çöreğinden onları önceden buradan götürmedik, günlük olarak Sivas’tan servis yapıldı bu da tabi taze olmasına vesile oldu. Ankara biraz daha avantajlı Sivas’a yakın olması nedeniyle bu şekilde güzel bir organizasyon oldu” dedi.