Mehmet TIRPAN

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Seyfebeli Organize Sanayi Sitesi projesini başlattıklarını, İmarla ilgili çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Mülkiyet analizlerini yaptıklarını ve kamulaştırmalara başlayacaklarını aktaran Aydın: “Projeleri Bilim ve Sanayi Bakanlığına sunacağız ve Bakanlık kamulaştırma noktasında finansman destek sunacak. Biz kamulaştırma sürecini başlatıp ilkbaharda çalışmalara başlamak istiyoruz. Sivas olarak en hazırlıklı iliz” dedi.

Sanayi sitelerinin il dışına taşınması noktasında diğer illere nazaran Sivas’ın bir adım önde olduğunu vurgulayan Aydın: “Şehir içindeki sanayilerin dışarıya çıkarılması noktasında hükümet proje desteği, arsaların kamulaştırılması, binaların ve sosyal alanların yapılması ve alt yapıyla ilgili destek veriyor. Sivas olarak en hazırlıklı iliz. Biz bu konuda ciddi bir yol aldık. İmar planlarını hazırladık. Hazırladığımız projeleri Bilim ve Sanayi Bakanlığına sunacağız ve Bakanlık kamulaştırma noktasında finansman destek sunacak. Biz kamulaştırma sürecini başlatıp ilkbaharda çalışmalara başlamak istiyoruz. Burada vatandaşların ticari anlamda neye ihtiyacı varsa onların hepsini ön görerek çalışma yapıyoruz. Hangi sanayiye giderseniz gidin ticari işletmelerin karmaşık yapıda olduğunu görüyoruz. Aynı sokağın içinde gıda imalatı yapan da var hemen yanında araç tamiri yapanda var. Meslek dallarına göre ayrıştıracağız. Araç tamiri yapanlar bir sitede, imalat yapanlar farklı bir sitede toplanacak. Küçük Sanayi ile orta ölçekli sanayinin de birbirini desteklemesi lazım. Gerçekten Bakanlıkla çalışmalarımızı yer seçimimizi ve vizyonumuzu doğru buldu. Sivas küçük sanayi sitesi şuanda çok önemli bir aşama kaydetmiş durumda. Projenin hayata geçirilmesi noktasında hükümetimizin ret edilemeyecek imkânları ortaya koyduğunu görüyoruz. İl sayısı her geçen gün artıyor ama kaynak belli. Biz Sivas olarak ilk başlayan olmak istiyoruz. Teşviklerden en iyi şekilde yararlanacağız. Aynı zamanda esnaf mevcut dükkânından yeni dükkânına taşınma noktasında kredide kullanma imkânına sahip. Maddi anlamda bütçenize dokunmadan dükkânınız hazır olacak. Şehir içinde kalan mülklerini de iyi bir şekilde değerlendirebilirler” ifadelerini kullandı.