İlimizde bulunan koruyucu aile sayısı 44, koruyucu aile yanındaki çocuk sayısı ise 51 olarak açıklandı. Sivas koruyucu aile yanındaki çocuk sayısı sıralamasında Türkiye’de 31’inci sırada yer aldı.

Mehmet TIRPAN

Çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları bir süre için sağlanamayan çocukların kendi aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu kısa veya uzun süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde devlet denetiminde paylaşan uygun aile ya da kişiler olarak adlandırılan koruyucu aile hususunda 2017 yılına ilişkin veriler Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklandı. 

SİVAS 31’İNCİ SIRADA

İlimizde aile içi şiddet, ailenin ekonomik durumunun yetersizliği, istismar gibi nedenlerle devlet tarafından koruma altına alınan çocukların bakımlarını üstlenen koruyucu ailelerin sayısı 44 olarak ifade edildi. Bu 44 aile yanındaki çocuk sayısı ise 51 olarak açıklandı. Bazı ailelerin birden fazla çocuğu ‘koruyucu’ olarak üstlendiği Sivas’ta genel anlamda koruyucu aileye sıcak bakılmadığı dikkatlerden kaçmadı.