SEYİT ÖMER YILDIZ

Sivas Kongresi çalışmaları zamanında büyük ölçüde destekleri bulunan Es Seyyid Abdullah Haşimi El Mekki halk arasında bilinen adı ile Arap Şeyh ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Arap şeyh yani Es Seyyid Abdullah Haşimi El Mekki Peygamber efendimiz ( S.A.V.)’in mezhebinden gelmekle birlikte Cumhuriyet’in kuruluşunda Sivas’ta Atatürk’ü ağırlayanlar arasında bulunmuş bir ilim ve maneviyat sahibi kişi olarak biliniyor.

4 Eylül Sivas Kongresine Sivas temsilcisi olarak katılaran Arap Şeyh aynı zamanda kongre boyunca da delegelerin  yemek ihtiyaçlarını büyük ölçüde karşılayan kişidir. Arap Şeyh’in türbesi Paşabey mahallesinde ve kendi ismi ile anılan Arap Şeyh caddesi üzerinde olmakla birlikte eskiden küçük bir kulübe olan türbe Sivas belediyesinin katkıları ve bir hayır severin desteği ile türbe restore edilerek bugün ki haline kavuşmuştur.

Günümüzde ise Arap şeyh türbesi önünden gelip geçen vatandaşlar Sivas’a ve Sivas kongresinde birçok emeği bulunan  Es Seyyid Abdullah Haşimi El Mekki hazretlerine dua etmeyi ihmal etmezler.