SEYİT ÖMER YILDIZ

Sivas’ın en önemli lezzetleri arasında yerini koruyan ve hatta ünü ülke sınırlarını aşan Sivas köftesine hayatını adayan Köfteci Ahmet Usta halen ızgarasının başında çalışmaya devam ediyor.

Çok küçük yaşlarda köfte arabasında köfte satarak yetiştiğini anlatan Ahmet Usta; “ Ben seyyarlıktan yetiştim beni babam yetiştirdi. İşimi seviyorum şöyle  ki cenabı Allah rızkımızı bu işten verdi bende bu ızgara tezgahından ayrılamıyorum. O yüzden de patronluk yapmıyorum. İlkokula giderken seyyar arabada babamla köfte satardık. Şimdi 66 yaşındayım 56 yıldır bu işte hala işimin başında ayaktayım”dedi.

Usta; “ Biz bu işin çıraklığından geldiğimiz için çalışmazsak duramayız. Birde insanlar Ahmet Usta’nın elinden Sivas köftesi  yemek için geliyor. Beni insanlar tezgahta görmezlerse utanırım patron olamam. Türkiye’ye Sivas köftesini tanıttım bir marka oldu ve bu işten binlerce insan ekmek yiyor. Memleketimi seviyorum bu anlamda da turizm sektörüne de katkılarım olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Ayakta durabildiğim sürece hizmet etmeye devam edeceğim diyen Ahmet Usta; “ Vücudum beni taşıdığı sürece ayakta durabildiğim müddetçe çalışmaya devam edeceğim. Çünkü sağolsunlar insanlarımızın bize göstermiş olduğu ilgiye karşılık ben oturursam utanırım. Bu yüzden sağlığım elverdiği sürece çalışacağım” diyerek açıklamasını sonlandırdı.