Sivas’ın ilk alışveriş Merkezi olan Primemall Sivas dün kapılarını Sivaslılara açtı.

Açılışı gerçekleşen Sivas’ın ilk AVM’si olan Primemall Sivas’ın açılışına vali Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, Prime Development CEO’su Dr. Artuğ Çetin, vali yardımcıları, kurum müdürleri ve çok sayıda Sivaslı katıldı.

Açılış öncesinde Vali Davut Gül ve beraberindekileri AVM içerisinde bulunan  mağazaları tek tek dolaşarak bazılarında açılış kurdelesi kesti. Vali Davut Gül ayrıca bir mağazadan takım elbise alarak mağazanın da ilk müşterisi oldu.

KAZANILAN TEKRAR SİVAS’A YATIRIM OLARAK DÖNECEK

Gezinin ardından açılış törenine geçildi. Açış konuşması yapan Sivas Ticaret ve Sanayi Odası ve Sivas Yatırım Ortaklığı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım içerisinde bulunduğumuz bu zor dönemlerde büyük bir risk alarak ülkemizin ve ilimizin ekonomisine katkı sunmak amacı ile bu alışveriş merkezini açtıklarını belirtti. Yıldırım: “Geçtiğimiz günlerde yaşanan terör olayları nedeni ile de tüm müzik etkinliklerimizi iptal ettik. Biz bu alışveriş merkezini Sivas’a kazandırmak için 13 tane Sivas sevdalısı ortaklarımızla beraber yola çıktık. Herkes buradan kazandığını başka yere götürürken ortaklarım kazandıklarını buraya yatırdılar. Ben sizlerin adına ve kendim adına tüm ortaklarıma teşekkür ediyorum bu projemiz Sivaslı hemşerilerimize yakışan bir proje. Büyükşehirlerde ne var ise o konsepte. Eğlence merkezleri ile sinema salonları ile çocuk oyun alanları Sivas’ın bir eksiğini gideriyorlar. Sivas bugün çok güzel çünkü Sivas soğuğu ile güzel. Ama sizleri yine de çok üşütmemek için alışverişinizi daha rahat yapmanız için burayı yaptık biz. Sivaslılar alışveriş yapmak için çevre illere gidiyordu. Neden gidiyorsunuz, çünkü buralarda aradığınızı bulamıyorsunuz. Ama artık hepsi var. Buradaki alışveriş merkezindeki işyeri sahipleri kazanacak. Kazandığını tekrar Sivas’a yatıracak. Onun için bu alışveriş merkezimiz gerçekten Sivas’ın ekonomik kültür ve sosyal hayatına büyük katkı sunacak. Bizim en büyük amacımız büyükşehirlerde ne varsa şehrimizde de olması. Yani yaşanabilir, yatırım yapılabilir bir Sivas olması” dedi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Vali Davut Gül ise bu alışveriş merkezinin Sivas için önemli olduğunun altını çizerek şöyle konuştu: “Bir tanesi Sivas’ta ilki olması. Dolayısı ile de ilklerin hep özel bir yeri var. İkincisi bunu Sivaslı yatırımcıların yapmış olması. Üçüncüsü bunu milli bankamız Ziraat Bankası’nın finansa etmiş olması. Dördüncüsü ve en önemlisi böyle bir yatırım ekibinin olması. Eğer Sivas’a güven olmasa ne bu 13 yatırımcımız bu yatırımı yapar ne bankamız finans sağlar ne de yabancı ortağımız Sivas’a gelip bu gayrimenkulü yapmış olur. Ben burada emeğe geçenlere tekrardan teşekkür ediyor hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

ŞEHİR BÜYÜYECEKSE VE GELİŞECEKSE BU ÖZEL SEKTÖR ELİYLE OLACAKTIR

“Bu yatırımı yapan 13 iş adamımıza Sivas adına şükranlarımı sunuyorum” diyen belediye başkanı Sami Aydın ise, “Her zaman şunu ifade etmeye çalışıyorum. Bu tür şehre değer katan yatırımlar şehrin değeridir. Şehrin marka değeridir. Şehrin zenginliğidir. Bunların tapusunun ve mülkiyetinin kime ait olduğunun çok bir önemi yoktur. Sivaslılar özellikle üniversite öğrencilerimiz, hanım kardeşlerimiz bizden bir AVM projesi istemişlerdi. Ve bizde şunu ifade etmiştik. Bu iş özel sektörün işi. Ama eğer Sivas’ta bu yatırımı yapan olmaz ise kamu olarak biz yapacağız demiştik. Bizim büyük bir yükümüzü aldığı için başta Osman Yıldırım olmak üzere 13 yatırımcımıza teşekkür ediyoruz. Sivas yatırım almakta zorlanan illerden birisiydi. Ama şehrimizin temel ihtiyaçlarının büyük ölçüde giderildiğini görüyoruz. Bu şehir büyüyecekse, bu şehir gelişecekse bu özel sektör eliyle olacaktır. Burada 1500 kişi istihdam ediliyor. Yani 1500 kişinin istihdam edildiği bir yere kavuştuk. Sivaslının her aradığını bulabileceği, soğuk havalarda sıcak ortamda alışveriş yapabileceği, yiyebileceği, içebileceği, eğlenebileceği bir alana kavuşmuş olması Sivas için büyük bir zenginlik. Alış veriş merkezimizin Sivas’a ve Sivaslıya hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile birlikte Sivas’ın ilk AVM özelliğini taşıyan Primemall Sivas’ın açılış kurdelesi kesildi.