MEHMET TIRPAN

Sivas Valisi Salih Ayhan, ilimizde yapımı devam eden bazı kamu yatırımlarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.Sivas İl Özel İdaresi tarafından iş ve işlemleri yapılarak Akdeğirmen Mahallesi Şehit Ömer Halis Demir Caddesi üzerine inşa edilen Sivas Valiliği Ek Hizmet Binasında incelemelerde bulunan Vali Ayhan, inşaat sürecinin hızlanması için yetkili firmaya talimatlarda bulundu. Bina hakkında bilgi alan Vali Salih Ayhan, toplam inşaat alanı 20 bin metrekare olan Valilik ek hizmet binasında kapalı otopark, konferans salonu gibi sosyal donatılar yer alacağını söyledi. İnşaat çalışmalarının sona ermesinin ardından, valilik bünyesinde bulunan birimlerin burada hizmet vereceğini vurgulayan Vali Ayhan, böylece vatandaşa daha kaliteli ve daha çabuk hizmet verileceğini ifade etti. Hem mimari anlamda, hem de tüm birimlerin bir araya gelmesi açısından bu projenin Sivas’ın en prestijli projelerinden biri olduğunu hatırlatan Ayhan, binada; kartlı geçiş sistemi, iklimlendirme, havalandırma, yangın algılama, alarm, güvenlik, aydınlatma ve akıllı asansörler bulunacağını, ayrıca bu sistemlerin birbiriyle bütünleşip tek merkezden kontrol edilebileceğini belirtti.

MERKEZ 2019 YILINDA HİZMETTE

Daha sonra 16 derslikli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu aynı zamanda Olgunlaşma Enstitüsü’nün yeni hizmet binası olan yapıda incelemelerde bulunan Sivas Valisi Salih Ayhan, merkezin bu yıl hizmete gireceğini ifade etti. Halk Eğitim Merkezi eski binasının çok eski olduğunu ve ekonomik ömrünü tamamladığını belirten Vali Ayhan, yeni yapının içerisinde olgunlaşma enstitüsünün de bulunacağını belirterek, her iki merkezinde donatı ve derslik açısından son derece verimli olduğunu söyledi. Son olarak Milli Eğitim Bakanlığımızın ilimize kazandırdığı yeni öğretmenevi inşaatını inceleyen Vali Ayhan; ilimizde düzenlenecek seminer, panel, hizmet içi eğitim, kongre, sempozyum gibi önemli etkinlikler için konaklama, salon eksikliğinin bu tesis ile giderileceğini ifade etti. 122 oda, kapalı havuz, konferans salonu ve 3 adet restoranı bulunan binanın yılsonunda hizmete girmesinin planlandığını vurgulayan Vali Ayhan, öğretmenevinin ilimize hayırlı olmasını diledi. Vali Salih Ayhan, eski öğretmenevinin yıkılmayacağını da hatırlatarak, burasının öğrencilere pansiyon hizmeti vereceğini söyledi.

İLİMİZ KAMU YATIRIMLARINDA 6. SIRADA

Kamu binalarının yapılmasında emeği geçen TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Sivas Milletvekili Sayın İsmet Yılmaz ile Sivas milletvekillerine, projeyi yürüten kurum ve kuruluşlar ile yüklenici firmaya teşekkür eden Vali Salih Ayhan, ilimizin kamu yatırımlarında Türkiye’de 6. sırada olduğunu hatırlatarak bu çalışmaların inşaat ve istihdam anlamında da katkı sağladığını vurguladı. Vali Ayhan,  istihdam oluşturan ve üretime katkı sağlayan projelerinde hayata geçeceğini hatırlattı. Kamu yatırımlarını inceleme gezisine Vali Ayhan’ın yanı sıra İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Vali Yardımcısı Mehmet Nebi Kaya, Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Soysal, Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürü Feridun Kaya, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nazım Yakut ile yüklenici firma yetkilileri de katıldı.