YÜKSEL MENEKŞE

Sivas Yazar ve Şairler Derneği 9’uncu Geleneksel Uluslararası Şiir ve Müzik Şölenini gerçekleştirildi. Şölene Türkiye, Azerbaycan ve Almanya’dan olmak üzere 87 şair ve 11 ses sanatçısı Sivas’ta bir araya geldi.Atatürk Kültür Merkezinde yapılan programa ise Vali Davut Gül, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, Dernek Başkanı Bekir Alim ve konuk şair ve sanatçılar katıldı. Sivas Yazar ve Şairler Derneği Başkanı Bekir Alim yaptığı konuşmada derneğin faaliyetlerinden söz ederek, Sivas’ta böyle bir etkinliğin yapılmasının önemine değindi.

Vali Davut Gül ise yaptığı açılış konuşmasında ‘’Sivas şairlerin, ozanların, insan kaynağının çok zengin olduğu bir şehir. Ama bu insan kaynağının zenginliği içerisinde birilerini etkinlik yapması gerek. Bu etkinlik de bu açıdan önemli. Çok güzel hizmetler yapılmış. Yapılan her etkinlik olağanüstü bir gayretle ortaya çıkıyor. Bugün uzaktan ve yakından gelen bütün şairlerimize teşekkür ediyor ve tebrik ediyorum’’ dedi.

Konuşmaların ardından Vali Davut Gül katılımcılara plaket verdi, Sivas’ta konuk edilen şairler sırasıyla sahne alarak şiirlerini okudu, ses sanatçıları ise müzik dinletisi gerçekleştirdi.