Sivas’ta ulaşım noktasında yapılan yatırımlar ve çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Her geçen gün artan sanayi hacmi, ekonomi potansiyeli ve kamu yatırımlarıyla Anadolu’nun parlayan yıldızı konumuna ulaşan Sivas, ulaşımda önemli bir noktaya geldi.

YILLIK 600 BİN KİŞİ HAVA YOLU TERCİH EDİYOR

Nuri Demirağ Havalimanı, yeni terminal binası ve pist genişletme çalışmaları 2011 yılında tamamlanarak hizmete girmesi ile seyahatlerinde hava yolunu tercih edenlerin sayısı yıllık yaklaşık 600 bin’e yükseldi.

BÖLÜNMÜŞ YOL 726 KM’YE ULAŞTI

2002 yılında 24 kilometre  olan mevcut bölünmüş yol ağı, 2016 yılı itibari ile 726 kilometreye  ulaştı. Bölünmüş yol yapım harcamaları 4,7 Milyar TL’ye oldu.

TOPLAM TÜNEL UZUNLUĞU 53 KİLOMETRE

2 tüp halinde inşa edilen Yağdonduran ve Geminbeli tüneli yapım işi devam ederken,

Çamlıbel, Kızıldağ ve Mazkıran tünelleri yapımı planlanan projeler arasında yer alıyor.

Bunlarla birlikte yapımı devam eden projelerin toplam tünel uzunluğu 53 kilometre olurken, toplam uzunluğu 21 kilometre  olan Kuzey Çevre Yolu Projesi Yapım İşi ihale aşamada bulunuyor.

YÜKSEK HIZLI TREN 2018 YILINDA HİZMETE GİRECEK

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi inşaat çalışmalarının tamamlanmasıyla 603 kilometrelik Ankara-Sivas arası 405 kilometreye düşecek ve seyahat süresi 2 saat 15 dakika sürecek, Sivas 2018 yılında yüksek hızlı trene kavuşacak.

Sıcak Çermik-Yıldızdağı turizm Yolu Projesi ise Karayolları Genel Müdürlüğünün Yatırım programına alınarak etüt proje aşamasında bulunuyor.